De organisatie
Het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef is een open, veelkleurige organisatie met een internationale focus en een sterk technische inslag. Circa 150 fysici en 75 ingenieurs en technici geven dagelijks vorm aan de Nederlandse deelname in internationale experimenten in de deeltjesfysica, zoals bij de Large Hadron Collider op CERN (Geneve), en de astrodeeltjesfysica, zoals kosmische straling en gravitatiegolven. Voor de instrumentatie van deze experimenten beschikt Nikhef over geavanceerde werkplaatsen (mechanica en elektronica) en cleanrooms. Ook heeft Nikhef een state-of-the-art datacenter voor zowel interne als externe klanten, in het bijzonder van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Nikhef werkt in enkele experimenten nauw samen met SRON, het Nederlands Instituut voor Ruimtevaart Onderzoek.
IC design engineer (mixed-signal)
De functieomschrijving:
We zoeken een full-time IC design engineer die komt te werken in een multidisciplinaire omgeving, in multi-site IC design projecten, en in een team van 4 IC design engineers in de afdeling Elektronica Technologie bij Nikhef. Je werkt nauw samen met wetenschappers, fysica studenten, elektronica engineers (Nikhef & SRON) ende projecten bestaan uit het specificeren, ontwerpen, en bijdragen aan mixed-signal IC’s voor subatomaire fysica en ruimtevaart experimenten. Voor het ontwerpen van de IC’s heb je de beschikking over geavanceerde IC design- en simulatiesoftware (o.a. Cadence).
Eigenschappen van deze functie:
- Je bent samen met je teamleden verantwoordelijk voor het volgen van de volledige design-flow; specificatie, ontwerp, layout, verificatie, tape-out en het testen van de IC’s.
- Conceptuele- en haalbaarheid studies vormen de eerste fase van ieder project, en gedurende de realisatie fase zal er met externe partijen worden samengewerkt (zoals design houses).
Functie eisen:
- Een afgeronde relevante opleiding op academisch- of HBO niveau;
- Interesse in het ontwerpen van IC’s voor experimentele fysica en ruimtevaart projecten waarvoor specifieke eisen gelden; bestand tegen straling, hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
- Goede communicatieve vaardigheden en goed kunnen samenwerken in teamverband.
- Interesse om kennis en resultaten te delen, publiceren en bij te dragen aan conferenties.
- Beheersing van Nederlandse taal (of bereid tot leren) en Engels in woord en geschrift.
Het aanbod:
De succesvolle kandidaat krijgt een aanbieding voor een aanstelling voor bepaalde tijd van -in principe- twee jaar. Een langere aanstelling kan, afhankelijk van de afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van beide partijen, bespreekbaar zijn. De formele werkgever is de Stichting FOM (www.fom.nl). Het bruto maand salaris ligt tussen de ca. €2.700,- en €3.900,- afhankelijk van je opleiding en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en bevatten onder meer vakantiegeld, een volledige 13e maand, deelname in het ABP pensioenfonds en 42 vakantiedagen per jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn omschreven in de “CAO-Onderzoeksinstellingen”, en meer informatie hierover is te vinden op de website www.fom.nl.
Informatie en solliciteren:
Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Ruud Kluit, hoofd afdeling Elektronica Technologie; r.kluit@nikhef.nl, 020-5925100.
Geïnteresseerd? Reageer dan voor 25 mei 2015 door je cv en motivatie achter te laten op onze sollicitatiepagina.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten