dinsdag 16 juni 2015

Senior Jurist Verzekeringsrecht bij REAALBen jij op zoek naar een brede juridische functie waarin kennis van het civiele-, toezicht en eventueel procesrecht een belangrijke rol speelt en je zelfstandig kunt werken. Dan is deze functie wellicht iets voor jou?

REAAL heeft voor haar vestiging in Utrecht een vacature voor een


Senior Jurist VerzekeringsrechtDe functie
Als Jurist Verzekeringsrecht adviseer je bij een breed scala aan onderwerpen zoals productontwikkeling, samenwerking met tussenpersonen en gevolmachtigden, het rechtstreeks aanbieden van verzekeringen, distributie strategieën en contacten met brancheorganisaties en toezichthouders.

De werkzaamheden
  • Je stelt overeenkomsten op met distributiepartners inzake bemiddeling, volmacht en uitbesteding van werkzaamheden en je stelt vaststellingsovereenkomsten op in het kader van schikkingen van geschillen.
  • Je behandelt complexe geschillen met klanten en procedeert daarover zo nodig bij de Geschillencommissie van het Kifid en ook bij de civiele rechter (in het geval je een achtergrond hebt als advocaat en als advocaat in dienstbetrekking zou gaan werken).

Je richt je daarbij zowel op het civiele – als het toezichtrecht. Je hebt de mogelijkheid samen te werken of te sparren met collega juristen, van wiens expertise je gebruik kunt maken.

Wij vragen
  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als bedrijfsjurist bij een verzekeraar, of als advocaat op het gebied van het verzekeringsrecht.
  • Aantoonbare en gedegen kennis van en ervaring met het verzekeringsrecht , het algemeen verbintenissenrecht (boek 3 en 6 BW), het toezichtrecht.
  • Ervaring in onderhandelen en zelfstandig opstellen van contracten.
  • Aantoonbare ervaring met werken in teamverband en projecten strekt tot aanbeveling.

Competenties
Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit. Daarnaast heb je een klantgerichte houding, ben je betrokken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent communicatief zeer vaardig, praktisch ingesteld en je kunt zelfstandig werken.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

REAAL
Het vergroten van financiële veerkracht, dát is de ambitie van Reaal. Dit doen wij door onze (potentiële) klanten te helpen om weloverwogen keuzes te maken in hun financiële situatie. Keuzes die hen nu verder brengen, maar ook straks. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Én, als zij ons nodig hebben, zijn we er natuurlijk voor hen. We helpen onze klanten op een eigentijdse en optimistische manier. Door te blijven inspelen op de veranderende klantwensen en te denken in kansen en mogelijkheden. Wij maken daarbij complexe financiële situaties behapbaar en inzichtelijk.
Daarbij bepaalt de klant zijn eigen route, of hij nu zelf zijn zaken met REAAL regelt, of via een onafhankelijke adviseur. Of een combinatie daarvan. Zo helpen wij onze klanten financieel veerkrachtig te worden. Reaal, Leef je leven.
Reaal is onderdeel van VIVAT Verzekeringen.

Juridische Zaken
De afdeling Juridische Zaken van REAAL N.V. heeft een hoog ambitieniveau en werkt voor alle onderdelen van REAAL N.V. Er wordt naar gestreefd zaken zoveel mogelijk zelf te behandelen. Professionele en persoonlijke groei wordt gestimuleerd met ruime mogelijkheden om zowel intern als extern opleidingen en cursussen te volgen. Juridische Zaken van REAAL N.V. bestaat uit 3 teams: Verzekeringsrecht , Pensioenrecht en Ondernemingsrecht. Op het hoofdkantoor in Utrecht werken circa 35 juristen.

Verzekeringsrecht
Het Verzekeringsrecht team van Juridische Zaken bestaat uit 14 juristen, waarvan drie advocaten in dienstbetrekking. Het Verzekeringsrecht team adviseert het verzekeringsbedrijf op het gebied van de dienstverlening aan klanten, productontwikkeling en distributie en is betrokken bij het afwikkelen van en procederen over (complexe of reputationeel gevoelige) geschillen met klanten of distributiepartners. Tevens begeleiden we de implementatie van wet en regelgeving. Wij bieden onze juristen optimale ondersteuning via Legal Intelligence (digitaal toegankelijke databanken). Onze juristen doen zoveel mogelijk zelf en besteden uitsluitend zaken uit aan preferred suppliers als er onvoldoende tijd beschikbaar is om deze zelf te doen.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De procedure bestaat uit drie gesprekken. Voorafgaande aan het eerste gesprek vragen wij je een competentietest online in te vullen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik Kars, Juridische Zaken, Verzekeringsrecht; tel. 020-5436293. Wil je meer weten over de procedure, dan kun je contact opnemen met Anna Regina Ybema, corporate recruiter, tel. 06-53947924.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten