vrijdag 15 mei 2015

Hoofd Business Control bij St. Antonius ZiekenhuisHet St. Antonius Ziekenhuis is een modern, topklinisch ziekenhuis. Het ziekenhuis streeft continu naar verbetering van kwaliteit, zodat de patiënt de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service krijgt in een gastvrij en veilig ziekenhuis. De belangrijkste ambitie van het St. Antonius is het verlenen van de beste medische en verpleegkundige zorg en service. Naast patiëntenzorg zijn onderzoek en opleiding belangrijke activiteiten van het St. Antonius. De omzet bedraagt zo’n € 400 miljoen. De ruim 5000 medewerkers zetten zich dagelijks in om alle patiënten zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen en begeleiden. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd in het ziekenhuis. Landelijk staat het St. Antonius Ziekenhuis bekend om zijn expertise op gebied van behandeling van patiënten met hart-, vaat-, longziekten en kanker. Sinds eind 2013 heeft het ziekenhuis een tweede locatie geopend in Leidsche Rijn. Op dit moment onderzoekt het St. Antonius een mogelijkheid tot samenwerking met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis (Woerden).

Voor de eenheid F&I (Financiën & Informatievoorziening) van het St. Antonius Ziekenhuis zijn wij op zoek naar een ervaren vakinhoudelijk expert met visie voor de functie van:

Hoofd Business Control


36 uur per week, Nieuwegein


Een collega met een uitstekend gevoel voor cijfers en een scherp analytisch denkvermogen, die op coachende wijze leiding weet te geven en verbindingen in huis weet te leggen. Een stevige persoonlijkheid, iemand die stelling kan en durft te nemen. Belangrijk is dat de nieuwe collega de ingezette lijn verder doorzet en de afdeling Business Control op de prominente plaats binnen de organisatie weet te houden.

Wat ga je doen?
Het ziekenhuis staat voor een grote uitdaging. In de komende jaren zullen de beschikbare middelen niet voldoende zijn voor de investeringen en de uitgaven voor het ziekenhuis. Deze landelijke ontwikkeling vraagt ook van het St. Antonius keuzes te maken. Hierin speelt de eenheid F&I en specifiek de afdeling Business Control (BC) een belangrijke rol.

Daarnaast zal de eenheid blijvend moeten voldoen aan de eisen die de sterk veranderende omgeving stelt. Werkprocessen zullen verder verbeterd moeten worden gericht op een grotere efficiency en effectiviteit. De eenheid F&I (ca. 85 fte) biedt operationele ondersteuning aan de overige medewerkers van het ziekenhuis.

De werkzaamheden van de afdeling Business Control (BC) zijn deels cyclisch (begroting, maandrapportages, managementinfo etc.) en deels projectmatig. Een belangrijke taak van de afdeling is het (proactief) ontwikkelen en leveren van informatieproducten, het sturen van de informatievoorziening. Naast het toetsen van de bereikte resultaten, het analyseren van afwijkingen en overige informatie en het adviseren van managers en afdelingshoofden op bedrijfseconomisch niveau en over beleidsaanpassingen, rekent de afdeling BC bij belangrijke keuzen in het ziekenhuis diverse toekomstscenario's door. De afdeling maakt op basis van de behandelprofielen van de DBC’s kostprijzen. De totale bezetting is 9 fte

Jouw profiel
  • Je hebt een afgeronde WO opleiding bijvoorbeeld Bedrijfseconomie
  • Je hebt ruime ervaring in een ziekenhuisomgeving
  • Je heb grondige kennis van de (financiële) wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg, dit is een harde eis.
  • Je hebt strategisch inzicht en vaardigheid om op juiste wijze in te spelen en om te gaan met tegengestelde belangen en politieke verhoudingen
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van complexe business cases
  • Je bent in het bezit van aantoonbare coachende en leidinggevende ervaring
  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector.
  • Je weet goed om te gaan met weerstanden en bent in staat tegenstellingen te overbruggen.
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift is. Het gevolgd hebben van een RC opleiding of het volgen van een RC opleiding is een pre.

Competenties
Visie, analytisch sterk, klantgericht, gericht op samenwerken, organisatiesensitief, integer, coachend, doelgericht, besluitvaardig, communicatief, zakelijk en transparant in handelen.

Wat bieden wij?
De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-Ziekenhuizen. Salariëring vindt plaats volgens FWG 75,) (maximaal € 7.280,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Wij bieden, naast een aantrekkelijke werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidstijden, individuele loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden.

Wilt u eerst meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met drs. Jan A. Naaktgeboren RC, manager Financiën en Informatievoorziening via 088 320 85 09, Hij vertelt je graag meer over de functie.

Sollicitatie
Je kunt direct solliciteren, vóór 1 juni a.s., via onze sollicitatiepagina.

De procedure
Een eerste selectie, op basis van motivatiebrieven en CV’s, vindt plaats na de sluitingsdatum.
In de week van 8 juni vinden de eerste gesprekken plaats.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Bij voldoende reacties sluiten we vacature eerder.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten