maandag 18 mei 2015

Informatie Manager bij SNS Bank N.V.BEN JIJ DIE ENTHOUSIASTE, GEDREVEN EN ERVAREN INFORMATIEMANAGER VOOR ONS RISKDOMEIN?? HEB JIJ ERVARING MET RISK BINNEN EEN RETAIL BANK EN MAAK JIJ HET VERSCHIL? DAN IS DEZE BAAN VOOR JOU!


SNS Bank N.V heeft voor haar hoofdkantoor in Utrecht een vacature voor een


Informatie ManagerWat ga je doen?
Als informatie manager bij Risk heb je een Brugfunctie tussen Risk en IT&C. Je verschaft inzicht door overzicht te creëren over het informatielandschap.

Verantwoordelijkheden
 • Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen en uitvoeren van het informatieplan Risk.
 • Je zorgt voor een tactische en operationele invulling van informatiemanagement binnen Risk. Hierbij is IT&C uitvoerende partij en Risk is de klant en/of opdrachtgever.
 • Je behoudt overzicht over de componenten in het informatielandschap, zoals applicatie, systemen, data stores, interfaces, etc.
 • Je zorgt voor advies bij vraagstukken op het gebied van data- en informatiebeleid
 • Je bent sparringspartner met Architectuur en Beleid, BICC, finance, DWH etc. op het gebied van informatie, data, systemen, applicaties en techniek.

Taken
 • Is aanspreekpunt voor vraagstukken op informatie-, data- en IT-gebied.
 • Stelt het informatieplan voor Risk op.
 • Geeft input aan informatie beleid en change portfolio en treedt toetsend op
 • Stuurt en bewaakt de voortgang van de door IT gestelde oplossingen
 • Communiceert actief naar MT Risk en betrokkenen over de voortgang en implicaties
 • Escaleert – indien nodig naar Bedrijfshoofd I&CM– indien afspraken (consequent) niet na worden gekomen
 • Geeft gevraagd en ongevraagd advies binnen én buiten Risk.
 • Zorgt voor inzicht en transparantie over afweging tussen prijs en kwaliteit. Geeft hierbij ook mogelijke implicaties aan van beslissingen.
 • Zorgt voor afstemming binnen informatiemanagement met andere o.a. Finance en BICC afdelingen.
 • Aanspreekpunt voor Informatie Beveiliging voor Risk
 • Organiseert en borgt overleggen op tactisch en operationeel niveau over het applicatielandschap en stelt roadmaps op.

Wij vragen:
 • Academisch WO werk en denkniveau
 • Analytisch denkvermogen
 • Minimaal 7 jaar ervaring met informatiemanagement en IT-projecten.
 • Kennis van en ervaring met met risico management en Wet- en regelgeving op dit gebied,
 • Kennis van en ervaring met met COSO control frameworks en business architectuur of model ontwikkeling.
 • Kennis van- en ervaring met bankbrede processen, producten en bedrijfsvoering

Competenties
Begrijpt hoe informatie in de afdeling Risk wordt gebruikt.
Begrijpt hoe Risk afhankelijk is van diezelfde informatie.
Kan goed luisteren en vraagt door tot de kern van de zaak is bereikt.
Is kritisch met het onderscheid tussen wensen en eisen vanuit Risk.
Houdt kosten, budget en doelstellingen scherp – in lijn met de visie van Risk.
Kan schakelen met leveranciers van IT-oplossingen én kan moeiteloos omschakelen om MT Risk van advies te voorzien.

Wij bieden
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

SNS Bank
SNS Bank N.V. gaat met de merken SNS, ASN Bank, Regiobank, BLG Wonen en Zwitserleven Sparen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Risk
In het Risk domein van SNS Bank N.V. vinden veel veranderingen plaats nu en in de komende jaren. Deze veranderingen zijn ingegeven door onze ambitie en een gevolg van verscherpte eisen die door wet- en regelgeving zijn afgedwongen. Eisen op het gebied van kapitalisatie, risicoanalyse en risicobeheersing, informatievoorziening alsmede de hieraan ten grondslag liggende processen, data, rapportage en governance.

Vanuit Informatiemanagement oogput kenmerkt het Risk domein zich door een fascinerende variëteit aan afdelingen, systemen, applicaties en datavraagstukken. Risk gebruikt vele specifieke applicaties, zoals Bwise, CreditNavigator, TeraData, MATLAB, Sharepoint en ESG. Bovendien neemt Risk een aanzienlijke hoeveelheid informatie af uit databases op het platform Teradata. Als laatste geeft de HNW infrastructuur ons ook uitdagingen op het gebied van techniek en beveiliging.

De afdeling Information & Changemanagement
De afdeling is verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden van de veranderkalender en regie over de implementatie ervan. Het verbeteren van bedrijfskritische Risk processen met AO/IB en LEAN en het aantoonbaar op orde brengen informatiehuishouding van het Riskdomein zijn de twee andere kern taken. We werken hierbij intensief samen met onze collega’s van het Finance domein.

De afdeling heeft als verantwoordelijkheid alle benodigde veranderingen slagvaardig en daadkrachtig op te pakken en succesvol uit te voeren. Zij maakt de vertaalslag van marktontwikkelingen en de strategie van de Bank naar de benodigde organisatie veranderingen ten behoeve van het Risk-domein en maakt hierin de koppeling met de operationele procesgang van de Bank.

Information Management
Information Management ontwikkelt visie, beleid en strategie voor het informatielandschap van het Risk domein. Hierbij gaat het om informatie als ondersteunend middel voor de bedrijfsvoering dat wil zeggen de vraag naar strategische en sturende informatievoorziening vanuit het bedrijfsdomein wordt vertaald in een opdracht aan de ICT organisatie.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vivian Sin, Recruiter, 06-83648138. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Robbert Nijziel op 06-10014192.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten