dinsdag 12 mei 2015

ICT Verandermanager bij Gemeente HaarlemmermeerICT VerandermanagerHaarlemmermeer is een van de grootste gemeenten in Nederland met 143.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. We hebben weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. We zijn een jonge gemeente, maar hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e eeuwse gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van onze organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij ons. En bij onze ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Daar hebben we professionele mensen bij nodig, die midden in de maatschappij staan. We bieden je alle kansen om je breed te ontwikkelen, hebben interessante arbeidsvoorwaarden en bieden iedere dag een andere werkvloer.

Cluster Info+
Info+ is opgericht als centraal cluster voor de ICT binnen de gehele gemeentelijke organisatie. De cluster bestaat uit vier teams: 1) Management en Bedrijfsbureau, 2) Innovatie, 3) Advies, Functioneel Applicatiebeheer en Projecten en 4) Competence Center. Naast de “harde” ICT ondersteunt Info+ met team Innovatie de business ook op het gebied van procesoptimalisatie (LEAN) en de inrichting daarvan binnen applicaties. Gezocht wordt een manager voor het team Competence Center, een ICT Verandermanager.

Klanten van het cluster zijn de gemeente Haarlemmermeer (bestuur en 1000 ambtenaren), de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (400 medewerkers) en de Schipholbalie (10 medewerkers in dienst van gemeente Amsterdam, Haarlemmermeer en het ministerie van Buitenlandse Zaken) gedurende 7 dagen per week van 07:00-22:00.

Binnen de cluster vindt momenteel een doorontwikkeling plaats. Het doel is om het komend jaar te komen tot een cluster waar gewerkt wordt vanuit de regierol (van uitvoering naar regie) en waar de werkprocessen en producten zijn geoptimaliseerd. Dit traject wordt de “Basis op orde” genoemd.
Dit veranderproces in werken en denken vraagt veel van de collega’s binnen Info+ en is een belangrijk speerpunt voor iedereen binnen de cluster de komende jaren. Het MT van de cluster zal dit traject vormgeven, aansturen, begeleiden en monitoren. Daarnaast zijn we bezig met een groot innovatieprogramma Huis van HLMR waarin een nieuwe ICT-omgeving wordt ontwikkeld.

Jouw rol als ICT Verandermanager
Je komt als teammanager Competence Center te werken binnen een omgeving waar een veranderproces is gestart. Het innovatieprogramma Huis van HLMR is van grote invloed op de beheerorganisatie. Wij verwachten van jou dat je samen met je MT-collega’s de leiding neemt op het gebied van het veranderproces van ‘uitvoering naar regie’. Het veranderen van werken en denken binnen de cluster naar een vanuit regie gestuurde interne organisatie. Je bent sensitief in dit veranderproces en besluitvaardig wat betreft de voortgang. Wij verwachten van jou als ICT Verandermanager dat je opereert in een complex politiek-bestuurlijk krachtenveld. Hierbij spelen overtuigen, het creëren van draagvlak voor vernieuwing, verbetering van de dienstverlening en het zorg dragen voor procesoptimalisatie een belangrijke rol.

Werkzaamheden
Als ICT Verandermanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van het team Competence Center (32 fte). Belangrijke onderwerpen zijn hierbij het verandertraject de ‘Basis op orde’, de ICT-support desk, het dagelijks beheer van netwerk, telefonie, databases, besturingssystemen en het technisch applicatiebeheer van alle applicaties. Je bent eindverantwoordelijk voor een adequate en stabiele performance van de systemen en applicaties en staat garant voor een servicegerichte dienstverlening aan de klanten.

Als teammanager is het daarnaast jouw doel om de medewerkers optimaal te laten functioneren. Je draagt zorg voor een goede bedrijfsvoering en bent verantwoordelijk voor de kwalitatieve prestaties van je team. Je voert adequaat personeelsbeleid binnen de gestelde HRM-richtlijnen van onze organisatie en creëert een uitdagende leeromgeving waarin medewerkers zich op de lange termijn kunnen ontwikkelen.

Je bent tevens actief lid van het managementteam van de cluster, waarbij je verantwoordelijk bent voor werkzaamheden die voortkomen uit de ‘Basis op orde’ en het Huis van HLMR. Samen met het je collega MT-leden bouw je aan een toekomstbestendig en stabiel cluster.

Functie eisen:
  • Je hebt durf, een positieve drive en een vernieuwende en verbeterende mindset;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met ICT en informatievoorziening op managementniveau;
  • Aantoonbare managementervaring met het aansturen en werken vanuit de regierol;
  • Ervaring met het doorlopen van een veranderproces binnen een team c.q. organisatie;
  • Academisch werk- en denkniveau.

Solliciteren
Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken via het sollicitatieformulier.

De functie is ingeschaald in schaal 12, maximaal €5.207,00 o.b.v. 36-urige werkweek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst. De sluitingsdatum voor deze vacature is 25 mei 2015.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: vacature Manager ICT Hoofddorp, Verandermanagement, Lean Specialist, Teammanager, Team Manager, Teamleider, Leidinggeven, Management, Noord-Holland
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten