woensdag 20 mei 2015

Lead Engineer R&D Cutters and Flexx bij VMI GroupLead Engineer R&D Cutters and FlexxDe functie:
Als Lead Engineer binnen R&D Cutters and Flexx werk je samen in een multidisciplinair team (mechanica, software, hardware) aan de ontwikkeling van nieuwe generaties machines voor de rubber- en autobandenindustrie. Je neemt de leiding in projecten voor nieuwe unieke toepassingen op het gebied van snijden en splicen van rubber met een steelcord inlage of een kunststof inlage. Je werkt in deze functie nauw samen met andere R&D afdelingen binnen VMI, te weten Extrusion en Vision. In deze rol is het belangrijk dat je oog hebt voor het totale proces, waarbij de machines en applicaties van de andere afdelingen een essentiële rol in het concept vervullen.
Naast de technische leiding in projecten begeleid je de minder ervaren collega’s. Binnen het team ben je verantwoordelijk voor het concept, de ontwerpen, het maken van keuze analyses en sterkte- en stijfheidsberekeningen. Ook het begeleiden van de testen van de machines, veelal bij klanten, behoort tot het takenpakket. Daarnaast participeer je in multidisciplinaire teams en werk je samen met sales. In deze rol bezoek je klanten en geef je desgevraagd presentaties over de nieuwste mogelijkheden van onze machines. Je bent verantwoordelijk van conceptfase tot en met de industrialisatiefase.

De afdeling:
VMI is wereldmarktleider op het gebied van machines voor de autobandenindustrie. Om deze leidende positie te behouden en te versterken zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om onze machines nog beter te maken. Je kunt hier denken aan sneller, nauwkeuriger en inspelen op de nieuwste ontwikkelingen bij onze klanten.
Binnen de afdeling R&D worden constant de grenzen opgezocht en verlegd van wat technisch mogelijk is. Ongeveer 100 collega’s zetten zich hier dagelijks voor in. Binnen R&D is jouw afdeling gericht op het onderdeel Cutters and Flexx. De wijze waarop wij het rubber snijden is onderscheidend in de markt en de nieuwste patenten vormen de basis voor de ontwikkelingen. De gekozen machineconcepten zijn uniek in de markt en vormen een sleutelfactor in ons succes. In onze visie willen we dit in de toekomst verder uitbouwen in de breedte van de markt.

VMI vraagt:
 • HTO-WTB of TU-WTB;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie;
 • Vaardigheid met 3D-CAD (bij voorkeur SolidWorks);
 • Ervaring in machinebouw en in het engineeren van machines;
 • Ervaring met concept- en feasibility studies;
 • Ervaring met hoog dynamische en stijve constructies;
 • Kennis en ervaring met FMEA is een pré;
 • Initiatief, enthousiasme en probleemoplossend vermogen;
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift (Nederlands & Engels);
 • Bereidheid tot reizen.

VMI biedt:
 • Een uitdagende functie met veel technische diepgang, vrijheid en ruimte voor eigen initiatief
 • Een sterk productenpakket met prima mogelijkheden op de internationale markten
 • Een collegiale en professionele werksfeer
 • De mogelijkheden om je talenten verder te ontwikkelen in een internationale organisatie
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Prima arbeidsvoorwaarden en een schitterende filevrije woon- en werkomgeving

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerd in de vacature Lead Engineer R&D? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op deze pagina. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR. Contactpersoon voor deze vacature is Jolanda Justus, telefoonnummer +31 (0)578-679122.

Over VMI Group
Thinking forward. Dat doen de 1.200 medewerkers van VMI Group dagelijks vanuit een van de 5 vestigingen wereldwijd. We ontwikkelen, produceren, verkopen en installeren machines voor rubber, banden, blikjes en persoonlijke verzorging. In een aantal van deze markten zijn we zelfs wereldwijd marktleider. Door continue innovatie, hoge kwaliteitsnormen en medewerkers die vooruitdenken. Do you think forward?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Engineering, Techniek, WTB, Werktuigbouwkunde, vacature Engineer Epe, Research & Development, Procestechniek,Elektrotechniek, Gelderland


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten