vrijdag 22 mei 2015

Junior Risk Manager bij SNS Bank N.V.BEN JIJ DIE PIONIER DIE IN IEDERE VERANDERING EEN UITDAGING ZIET? IEMAND DIE Z’N MANNETJE STAAT EN NIET BANG IS VOOR EEN GOEDE STEVIGE DISCUSSIE? IEMAND MET LEF EN EEN GEZONDE DOSIS HUMOR? DAN WILLEN WIJ JOU GRAAG ALS COLLEGA!

SNS Bank NV heeft voor de afdeling Financial Risk & Model Ontwikkeling in Amsterdam een vacature voor een

Junior Risk ManagerOver de functie
Als Junior Risk Manager ben je expert en vraagbaak op het gebied van Marktrisico Management voor Handelsportefeuilles en tegenpartijrisico in het algemeen. In je rol ben je vanuit SFM sparringpartner voor diverse stakeholders. Je vertegenwoordigt Risk bij andere afdelingen en vice versa. Hierbij breng je teams met elkaar in verbinding. Je speelt adequaat in op veranderende omgeving qua regelgeving vanuit Basel en onze toezichthouders.

Jouw werkzaamheden zijn als volgt:
  • In- en externe rapportages opleveren voor activiteiten van SFM en relevante afdelingen, zoals Balance Sheet Management en Regulatory Reporting.
  • Verbetervoorstellen maken voor efficiënte, eenvoudige en effectieve processen, producten en diensten op het gebied van Markt Risico Management en SFM.
  • Bepalen en opleveren van monitoring van de risk appetite statements van SNS Bank N.V
  • Kwalificeren en kwantificeren van risico’s. Inzicht verkrijgen in het indekken van risico’s en alternatieven in kaart brengen.
  • Metrics maken voor het meten van risico, inclusief pro’s en de con’s.

Wij vragen
  • Academisch opleidingsniveau bij voorkeur een kwantitatieve, (bedrijfs)economische, of bedrijfskundige achtergrond
  • Minimaal 3 jaar ervaring in (market) risk management bij een bank of consultant op dit vakgebied.
  • Ervaring met het uitvoeren van analyses op producten die op de geld- en kapitaalmarkt worden verhandeld.
  • Kennis van de gehele procesketen binnen een Financial Markets-omgeving.
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels

Competenties
Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en een dito conceptueel vermogen. Als specialist kan je je goed te verplaatsen in de wensen van de klant. Je bent proactief, hebt inlevingsvermogen en beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit. Verder heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en weet je anderen te overtuigen.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. SNS Bank N.V. is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

SNS Bank N.V.
SNS Bank NV, met als merken SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen, heeft de ambitie om de menselijke maat terug te brengen in het bankieren. We willen iedereen, mens voor mens, helpen op hun eigen manier om financieel weerbaar te zijn. We voelen de verantwoordelijkheid om het vak van bankieren opnieuw vorm te geven, vanuit wat mensen echt nodig hebben. Dit betekent dat onze financiële dienstverlening gaat over nut in plaats van rendement. Over waarde toevoegen in plaats van geld. Oprecht de belangen van onze klanten voorop stellen. We zoeken collega’s die zich verbonden voelen met onze ambitie en hier graag een bijdrage aan willen leveren.

De afdeling
SNS Financial Markets (SFM) is verantwoordelijk voor de treasury functie van SNS Bank N.V. Uit hoofde hiervan verzorgen we de funding van het hypotheekbedrijf en geven we uitvoering aan het strategisch rente- en risicobeleid van SNS Bank N.V. Het gehele team van SFM bestaat uit circa 50 personen die, verdeeld over vier afdelingen, langs korte lijnen gestructureerd samenwerken. Door deze relatief geringe omvang hebben individuele medewerkers een goed inzicht in het gehele takenpakket van SFM.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vivian Sin, Recruiter, 06-83648138. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Bert van Dijk, Risk Manager SNS Financial Markets (bert.vandijk@snsams.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten