donderdag 21 mei 2015

Senior Contractmanager Jeugdzorg bij Gemeente ZwolleWerkomgeving
Het Shared Service Center Bedrijfsvoering is gepositioneerd binnen gemeente Zwolle als bijzondere eenheid. Bijzonder omdat het niet alleen diensten verricht voor de gemeente Zwolle, maar ook voor de gemeente Kampen en de Provincie Overijssel. En in de toekomst mogelijk ook voor andere organisaties.

Het SSC neemt haar klanten taken uit handen op het gebied van ICT-Beheer en –projecten, Inkoop en Contractmanagement (I&C) en Personeels- en Salarisadministratie. Door deze ondersteunende activiteiten in het SSC uit te voeren beogen de samenwerkingspartners hun organisatorische kwetsbaarheid te verkleinen, kwaliteit en efficiency te vergroten, de professionaliteit en deskundigheid van medewerkers te vergroten en ook betere inkoopvoorwaarden te realiseren door investeringen te bundelen.

Onze lange termijn visie is het professioneel en effectief ondersteunen van onze klanten bij het halen van hun doelen. I&C doet dit door de introductie van nieuwe aanbestedingsmethoden, optimalisatie van inkoopprocessen en contractrealisatie, en het ontwikkelen van inkoop awareness bij de klant organisaties.

De gemeente Zwolle is bezig met het professionaliseren van contractmanagement binnen het Sociale Domein. Het jaar 2015 zal voor een belangrijk deel in het teken staan van het fijnslijpen van de afspraken tussen de gemeenten en de zorgverleners en het uitwerken van het participatie vraagstuk. Omdat het hier voor een groot deel gaat over het ontwikkelen van nieuwe kaders en een ontwikkelingsvraagstuk (“het moet beter en goedkoper”) voor zowel de gemeenten als de zorgverleners ligt hier een kans voor contractmanagement. Door het sturen op de afgesproken KPI’s waar nodig en daarnaast oog hebben voor de ontwikkelagenda kan Contractmanagement een belangrijke bijdrage leveren in dit proces.

Gemeente Zwolle heeft voor de afdeling SSC-Inkoop en Contractmanagement een vacature voor een:

Senior Contractmanager JeugdzorgFunctieomschrijving
Voor Gemeente Zwolle is SSC I&C op zoek naar een ervaren contractmanager. In deze rol werk je nauw samen met de contractbeheerder aan de uitbouw van contractmanagement voor Jeugdzorg binnen het sociaal domein. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van contractmanagement ondersteun je de inkoopadviseur(s), beleidsmakers én leveranciers bij de verdere professionalisering en implementatie van de reeds afgesloten overeenkomsten. Het leggen van contacten en onderhouden van relaties met klanten en leveranciers is een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat ga je doen?
 • Je bouwt verder aan de inrichting van contractmanagement, haakt de juiste personen hierbij aan en maakt een planning voor de contractmanagementagenda;
 • Je voert evaluaties van de prestaties van de zorgaanbieder uit in nauwe samenwerking met de verantwoordelijken in de lijn;
 • Je geeft op basis van de evaluaties adviezen en implementeert verbeteringen;
 • Samen met de zorgleverancier geef je invulling aan het verbeteren van de kwaliteit, en ontwikkeling van de dienstverlening tijdens de looptijd van het contract;
 • Samen met de zorgleverancier geef je invulling aan het verbeteren van de kwaliteit, en ontwikkeling van de digitalisering van het facturatie- en van het rapportageproces;
 • Samen met de verantwoordelijke lijnmanager, de inkoper en de afnemende gemeenten zorg je voor de continuïteit en monitor je kwaliteit van de dienstverlening;
 • Je ondersteunt de verantwoordelijke budgethouders/beleidsmedewerkers bij de invulling van hun rol en verantwoordelijkheden. Ze kunnen met jou sparren over problemen die ze tegen komen;
 • Je gebruikt je ervaring om deze problemen en obstakels helpen op te lossen. Je ondersteunt de gemeenten bij het integraal (door)ontwikkelen (“beter en goedkoper”) van de contracten op de lange termijn en hebt daarbij een scherp oog voor het uitbreiden en toevoegen van waarde op de bestaande dienstverlening.

Persoonlijk profiel
Als contractmanager beschik je over tenminste een HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring als contractmanager. Affiniteit met het sociale domein en kennis van (Europese) wet- en regelgeving inzake aanbestedingen zijn een pré. Je beschikt over een enthousiasmerende en overtuigende inbreng gericht op samenwerking. Kennis van Supplier Relationship Management (SRM) in theorie en praktijk is een pré.

Competenties
Je bent een zelfstarter met een pro-actieve houding en tevens ben je;
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
 • Ondernemer en commercieel handelen
 • Relatie gericht
 • Creatieve aanpakker
 • Doelgerichte doorzetter

Wij bieden
Je krijgt bij ons de mogelijkheid om je te specialiseren en je kennis ten volle in te zetten in uitdagende en afwisselende projecten, en te werken in een inkoop organisatie met een duidelijke visie.

Salaris
Minimaal € 2.906,- (minimum aanloopschaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek. Maximaal € 4.583,- (maximum functieschaal 11 ) bruto per maand bij een volledige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Exclusief 8% vakantietoelage en 6 % eindejaarsuitkering.

Solliciteren
Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Laat dan je cv met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

Het betreft hier een functie voor 30 uur per week voor de duur van 1,5 jaar (tot 01-01-2017). Daarna wordt gekeken of de functie wordt voortgezet.

Tijdens de selectie zal je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Maurits Haitsma
Afdelingshoofd
tel.: 038-4985191
m.haitsma@zwolle.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten