dinsdag 19 mei 2015

Junior Configuratiemanager bij NedTrainNedTrain is op zoek naar een


Junior Configuratiemanager HaarlemWat ga je doen?
Voor het bedrijfsonderdeel NedTrain in Haarlem zijn we op zoek naar een (Junior) Configuratie Manager. Ben jij graag werkzaam op het snijvlak van technische informatie en technische inhoud? Dan is deze functie wellicht iets voor jou. Als (Junior) Configuratie Manager ben je samen met jouw collega’s en leveranciers bezig met het verzamelen, bundelen, registeren en wijzigen van alle configuratie data en het inrichten van de processen daar omheen Die data is belangrijk voor het correct uitvoeren van de materieel gerelateerde processen binnen NedTrain en is voor 700 medewerkers een doorslaggevende bron van informatie om materieelprojecten, van klein tot groot, goed te laten verlopen. Je bent zowel actief betrokken bij materieel projecten als bij het inrichten en verbeteren van configuratie management processen daaromheen.

Je belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het:
  • inrichten en beheren van productstructuren en productspecificaties (3D en 2D modellen, tekeningen, testvoorschriften etc.);
  • presenteren, rapporteren en adviseren aan projectleiders en groepsleiders over het toepassen van configuratiemanagement binnen projecten;
  • opstellen projectconfiguratiemanagementplan per project;
  • controleren van de juiste afhandeling van het verwerken van wijzigingen (engineering change orders);
  • maken van procesbeschrijvingen en werkinstructies voor configuratiemanagement;
  • ontwikkelen en implementeren van beleid t.a.v. configuratie-management en engineering tools;
  • functioneel aansturen van de configuratie beheerders en medewerkers configuratiebeheer;
  • onderhouden, verbeteren en versterken van de samenwerking met de andere NedTrain en NS onderdelen die zich bezig houden met of gebruik maken van configuratie informatie.

Waar ben je goed in?
Je beschikt over een HBO denk- en werkniveau en hebt verregaande affiniteit met techniek. Je beheerst de Engelse taal goed. Samenwerken en helder communiceren zit in je bloed en daarbij weet je klantgericht te werken en weet je overzicht te behouden in de uit te voeren werkzaamheden. Verder is het een pré als je beschik over (delen van) de internationaal erkende CMII opleiding.

Hier ga je werken
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NedTrain is ons belangrijkste doel het technisch in topconditie houden van ons materieel. Ook zorgen we – 24 uur per dag, zeven dagen per week – voor schadeherstel, revisie en reiniging van onze treinstellen.

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NedTrain uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van de Junior Configuratie Manager. In deze functie werk je voor Refurbishment en Overhaul van NedTrain in Haarlem.

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een omgeving waar uiteenlopende vraagstukken een rol spelen. Het is boeiend en biedt veel ruimte voor je eigen persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. SG59 (maximaal €3.800,- br/maand/36u per week) of SG60 (maximaal €4600br/maand/36u per week) afhankelijk van kennis, ervaring en doorgroeipotentieel.

Hiernaast hebben wij een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een prima pensioenvoorziening; collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard een vervoersbewijs.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Configuratie Manager, Configuration Manager, Techniek

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten