maandag 18 mei 2015

Junior Beleidsadviseur bij Gemeente AmsterdamJunior Beleidsadviseurs


vaste baan, voor 36 uur per week
Vacaturenummer: 00374
Geplaatst op: 01-04-2015De functie
Wil jij bijdragen aan een bereikbaar en leefbaar Amsterdam? Ben jij analytisch sterk genoeg om creatieve oplossingen te bedenken voor een gezonde groei van de mobiliteit in de stad? Heb jij voldoende impact om anderen voor je te winnen en te overtuigen van jouw ideeën over verkeer- en vervoermanagement? Ben jij ten slotte ook die slimme aanpakker die ideeën kan vertalen in concrete maatregelen en de schop daadwerkelijk in de grond krijgt? Dan ben jij de Junior Beleidsadviseur die wij zoeken om ons team te komen versterken.

Als Junior Beleidsadviseur Verkeer & Openbare ruimte werk je aan een bereikbaar en aantrekkelijk Amsterdam. Op basis van onderzoek en analyse ga je op zoek naar duurzame oplossingen voor complexe (mobiliteits)vraagstukken. Je werkt binnen een multidisciplinair team aan het formuleren van advies en beleid. En stelt - in opdracht van het bestuur - beleidskaders en uitvoeringsplannen op. Binnen het team ondersteun je complexe beleidsprocessen, geef je leiding aan de uitvoering van (deel)opdrachten en zorg je dat bestuurlijke adviezen van goede kwaliteit zijn en tijdig worden geleverd. Je beantwoord brieven, moties en raadsvragen, en ontwikkel je best practices voor vraagstukken op het gebied van fietsen, parkeren, verkeers- en crowdmanagement, taxi, etc. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en bent volwaardig lid van het team. Je wordt in het diepe gegooid, maar wordt daarin wel goed begeleid door je collega’s en leidinggevende(n). Naast deze steile leercurve, bieden we een zeer uitdagend werkveld en leuke projecten waarin je kunt doorgroeien tot senior adviseur.

Wij vragen
 • Een afgeronde opleiding op WO niveau, bij voorkeur in de ruimtelijke sector;
 • Een sterk analytisch vermogen in combinatie met een sterke actiegerichtheid;
 • In staat zijn om complexe problemen om te zetten in gerichte (beleids-)adviezen;
 • Het vermogen om zich in korte tijd in te werken in een dossier;
 • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Impact, overtuigingskracht en een sterke verbinder;
 • Flexibele inzetbaarheid en goed kunnen werken onder hoge werkdruk.
 • Verder ben je omgevingsbewust, kunt goed samenwerken en ben je inventief.

Wij bieden
Het salaris bedraag maximaal € 3.985,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur, conform bedragengids NRGA (Rechtspositie Gemeenteambtenaren) 1 april 2015. Verder kent de gemeente enkele aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering, tegemoetkoming in de reiskosten en mogelijkheid om uren in te ruilen voor diensten/producten (Cafetariamodel).

De organisatie
Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Het cluster gaat voor ontkokering en het verhogen van de handelingssnelheid. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het cluster bevat ook een afdeling informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en van de gemeente Amsterdam. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 afdelingen met een grote diversiteit aan onderwerpen.

De RVE Verkeer & Openbare Ruimte draagt zorg voor de bereikbaarheid, de veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. Daarbij wordt gestuurd op het beste resultaat voor de gebruiker tegen de laagste maatschappelijke kosten en risico’s. Onderdelen daarvan zijn het efficiënt beheren (van stedelijke assets), het optimaal benutten van het integrale verkeer- en vervoerssysteem en opdrachtgeverschap van projecten.

Met onder meer als ontwikkelopgave:
 • Integrale stedelijke programmering en kaderstelling;
 • Gemeentebrede invoering van assetmanagement;
 • Gebruiksmanagement, het optimaal gebruik van het verkeer- en vervoerssysteem en de openbare ruimte.

De functie
Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je een email sturen aan: m.wagener@amsterdam.nl.

Sollicitaties
Heb je interesse in deze uitdagende functie? Reageer dan via onze sollicitatiepagina. Stuur je sollicitatiebrief en cv in voor 1 juni 2015, o.v.v Junior Beleidsadviseurs - 00374

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten