vrijdag 22 mei 2015

Teamleider EMRA / Productieleider bij Suiker UnieSuiker Unie is onderdeel van Royal Cosun, een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen ontwikkelt, produceert en vermarkt. Suiker Unie is met ca. 750 medewerkers één van de meest efficiënte suikerproducenten in Europa en heeft de ambitie om die toppositie verder te versterken. Het bedrijf heeft fabrieken in Nederland en Duitsland waar kristalsuiker en suikerspecialiteiten worden geproduceerd. Daarnaast ontwikkelt Suiker Unie zich steeds meer tot producent van duurzame energie en is zij permanent op zoek naar nieuwe duurzame toepassingen van suiker en andere bietcomponenten. Duurzaam ondernemen is verweven in de strategie van Suiker Unie, zowel voor klanten, telers en medewerkers. Deze missie vertaalt zich in kwaliteit en duurzaamheid in de gehele keten.

Wat maakt het werken bij Suiker Unie voor technologen en technici interessant?
De afwisselende combinatie tussen de productieperiode in de suikerbietencampagne en de onderhouds- en investeringsprojecten tijdens de intercampagne.
De dynamiek van innovatie en het meegroeien met de nieuwste technologische- en technische ontwikkelingen.
Een procesindustrie met 4-5 maanden ploegendienst (campagneperiode).

Voor de suikerfabriek te Dinteloord zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie:

Teamleider EMRA / ProductieleiderIn deze functie rapporteer je in de intercampagne aan de Manager TD. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de aan jou toegewezen service en projecten van de afdeling EMRA binnen de beschikbare tijd, budget en kwaliteit. Je geeft leiding aan je team.
Tijdens de campagne rapporteer je aan de Manager Productie en geef je leiding aan de Procesoperators, Storingsmonteurs en Wachtlaboranten in je ploeg. Je bent dan verantwoordelijk voor het organiseren van een zo efficiënt mogelijk procesverloop in het productieproces van suikerbieten tot suiker- en nevenproducten binnen de gestelde normen voor veiligheid, milieu en kwaliteit.
In beide functies bewaak je de ontwikkeling van je medewerkers van het team of ploeg, door o.m. initiëren van (vak)opleiding, certificering, functioneringsgesprekken en werkoverleg.
Je levert een actieve bijdrage aan het TPM verbeterprogramma.

De functie Teamleider EMRA omvat ondermeer:
 • Realiseren van onderhouds- en/of investeringsprojecten binnen de beschikbare tijd (einddatum en doorlooptijd), budget en kwaliteit.
 • Coördineren en vakinhoudelijk afstemmen van onderhoud- en nieuwbouwwerkzaamheden.
 • Testen, proefdraaien en opleveren, evenals voor de bijbehorende informatieoverdracht, instructie en gereedmelding na afloop van de werkzaamheden.
 • Organiseren en bewaken van uitbestedingen en aansturen van derden.
 • Realiseren van verbeteringen en optimalisaties op vakinhoudelijk en organisatorisch gebied, mede op basis van onderzoek en analyses.
 • De functie van Productieleider omvat ondermeer:
 • Verwerken van de grondstoffen tot suiker- en nevenproducten binnen de gestelde normen.
 • Bij afwijkingen in het proces, in nauw overleg met de Procesoperators, maatregelen nemen tot bijstellen van procesparameters en/of productiecapaciteit.
 • In overleg met de Procesoperators en Storingsmonteurs reparaties laten verrichten door de storingsdienst.
 • Coördineren van de werkzaamheden van de verschillende operators en monteurs en bewaken van de algemene voortgang.

Functie-eisen:
 • Afgeronde HBO E&I opleiding en affiniteit met het productieproces.
 • Brede kennis van technische apparatuur en installaties.
 • Werkervaring in een industriële omgeving is een pre.
 • Ervaring met aansturen van groepen medewerkers en stimuleren tot gezamenlijke prestaties.
 • Sterk ontwikkeld veiligheid-, kwaliteit- en organisatiebewustzijn en een stevig analytisch vermogen.
 • Affiniteit met een productiegerichte werkomgeving en bereidheid tijdens de suikerbietencampagnes in ploegendienst te werken.
 • Initiatief, besluitvaardigheid, plannen, organiseren en voortgang bewaken.
 • Conceptueel denken.

Arbeidsvoorwaarden:
Suiker Unie heeft een eigen ondernemings-CAO en biedt een uitstekend arbeidsvoorwaardelijk pakket. Standplaats: Dinteloord, gelegen in West-Brabant. Dinteloord is binnen 30 autominuten bereikbaar vanuit steden als Rotterdam, Dordrecht en Breda. Indeling is afhankelijk van kennis en ervaring van de kandidaat.

Sollicitatie en informatie:
Voor vragen over de inhoud van de functie kunt u terecht bij: Roland Goossens, Manager TD, telefoon 0165-525507 of Marco de Vries, Manager Productie, telefoon 0165-525420. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan: Jolande Laban, Teamleider Personeelszaken, Postbus 100 AC Oud Gastel of via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: vacature Teamleider Dinteloord, Productieleider, Teammanager, Manager Productie, Techniek, Technicus, Noord-Brabant


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten