woensdag 13 mei 2015

Junior Investment Manager Hypotheken bij PGGMPGGM heeft in Zeist een vacature voor een:

(Junior) Investment Manager HypothekenJouw functie
Als (junior) investmentmanager hypotheken ben je bekend met alle ins en outs op de hypotheekmarkt. Je hebt gedegen kennis van het beleggen in- en het monitoren van hypotheken alsook van de servicing van hypotheken (verstrekken, beheer en bijzonder beheer).

Klanten van PGGM beleggen vooral in door een externe partij nieuw verstrekte hypotheekleningen. Het Investment Committee Hypotheken (ICH) is verantwoordelijk voor de selectie, aansturing en monitoring van deze partijen.

Als secretaris van het ICH bereid jij de vergaderingen voor. Je doet onder meer voorstellen voor de tariefstelling van de hypotheken die passend zijn voor het gewenste hypotheekvolume in de verschillende looptijden en risicoklassen.

Verder adviseer jij het ICH over mogelijke wijzigingen in de producten- en acceptatiegids. Je bent ook verantwoordelijk voor de bewaking van het risicoprofiel van de portefeuille. Je monitort daarom onder meer de omvang en het renterisico van de uitstaande offertes, de ontwikkeling van de betalingsachterstanden en bijzonder beheer en de kredietopslag van de hypotheekrente ten opzichte van de swaprente. Maandelijks rapporteer je over de resultaten. Om dit te kunnen doen beschik je over voldoende kennis van de benodigde softwarepakketten zoals MS Word, MS Excel, MS Access en Hypoport Prommise.

Jouw afdeling
Jij gaat werken in een team van zes beleggingsprofessionals bij de afdeling Rates & Inflation. Deze afdeling beheert vooral de rente- en inflatiemandaten voor de klanten van PGGM Vermogensbeheer. Het overgrote deel van deze mandaten is maatwerk en daarmee klantspecifiek. Daarnaast beheert de afdeling een PGGM beleggingsfonds voor staatsobligaties.

De afdeling heeft drie belangrijke doelstellingen:
 • het efficiënt uitvoeren van beleggingsopdrachten voor vastrentende waarden op basis van een gedisciplineerd beleggingsproces;
 • het afdekken van het renterisico van de verplichtingen van onze klanten;
 • het beheren en monitoren van extern belegde hypotheekmandaten.

Hiervoor beschikt de afdeling over een beperkte risicoruimte. Uiteraard weegt de afdeling bij het nemen van beleggingsbeslissingen risico en kosten zorgvuldig af. Een onderbouwde visie op de markt is hierbij van groot belang.

Een nieuwe beleggingscategorie waarvoor de afdeling per 1 juni verantwoordelijk wordt is de categorie “hypotheken” die zijn verstrekt voor de financiering van een woonhuis in Nederland. Hiervoor is uitbreiding van het team noodzakelijk.

Jouw profiel
 • Universitaire studie op economisch- of econometrisch gebied of een gelijkwaardige opleiding;
 • Relevante werkervaring als investment manager vastrentend is een pre;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de hypotheken branche;
 • Aantoonbare kennis van de hypotheekmarkt, zowel vanuit beleggingsperspectief alsmede op gebied van (monitoren van) de servicing van hypotheken en regelgeving;
 • Een zelfstandige pionier;
 • Gevoel voor cijfers;
 • Een echte teamwerker;
 • Nauwkeurig en besluitvaardig;
 • Vaardig in de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Wij bieden
Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Nieuwe Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

Over PGGM
Als coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie verlenen we aan diverse pensioenfondsen, de aangesloten werkgevers en hun werknemers diensten op het gebied van pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer en bestuurlijke advisering. Momenteel beheren we ongeveer €178 miljard pensioenvermogen voor diverse pensioenfondsen. Daarnaast ontwikkelen we voor werkgevers en onze meer dan 675.000 leden uit de sector zorg en welzijn aanvullende diensten op het gebied van pensioen, zorg, wonen en werk. Door deze domeinen aan elkaar te verbinden, helpen wij hun bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Meer weten
Heb je een vraag, mail deze naar Rob Bello, Recruiter. Bellen kan ook: 030 - 277 2103.

Solliciteren
Laat je sollicitatie met curriculum vitae achter via onze website.

Een screening maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vacature Investmentmanager Zeist, Econometrist, Hypotheek Specialist, Adviseur Invest Manager Utrecht
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten