woensdag 13 mei 2015

Business analist (PA&O) bij St. Antonius ZiekenhuisBusiness analist (PA&O)

36 uur/week, Nieuwegein


Het St. Antonius Ziekenhuis is op zoek naar een enthousiaste business analist die vanuit de afdeling Pa&O een belangrijke bijdrage kan leveren aan het inrichten en analyseren van opbrengstverantwoording. De analyse richt zich voornamelijk op de relatie tussen de opbrengstontwikkelingen en de productieontwikkelingen.

De organisatie
Met ruim 5.000 medewerkers is het St. Antonius Ziekenhuis het grootste niet-academische opleidingsziekenhuis in Nederland en het levert topklinische zorg. Ambitie, excellentie en gastvrijheid gaan hand in hand. Werken in dit ziekenhuis betekent dat je verantwoordelijkheid mag dragen en dat initiatief op prijs wordt gesteld. Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden hebben op 25 februari 2013 een intentieverklaring tot samenwerking getekend. De belangrijkste aanleiding is het realiseren van kwaliteitsverbeteringen door complexe zorg te concentreren en basiszorg te spreiden. Het St. Antonius verwacht door de samenwerking zich nog beter en verder te kunnen ontwikkelen in de topklinische supra regionale zorg met speerpunten op het gebied van hart- en vaat-, long- en kankerzorg. Het Zuwe Hofpoort verwacht door verdere samenwerking de kwaliteit van de zorg verder te kunnen verbeteren en de toegankelijkheid van de zorg voor de regio West-Utrecht te kunnen blijven waarborgen.

De afdeling
De eenheid Financiën & Informatievoorziening (F&I) biedt managementondersteuning aan de Raad van Bestuur, het management en de medische staf op het gebied van financiën, (product)administratie, planning & control en informatievoorziening. Binnen deze eenheid zorgt de afdeling Productadministratie & Opbrengstverantwoording (Pa&O) voor rechtmatige, volledige en tijdige (patiënt)registratie, medische registratie, opbrengstverantwoording, productiesturing, beantwoording van bekostigingvraagstukken, validatie externe gegevensverstrekking, ondersteuning Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) en ondersteuning Sales.

De functie
Als business analist/bedrijfskundige participeer je in het team Opbrengstverantwoording en Verkoopondersteuning (OVV). OV&V draagt verantwoording voor rapportages en advies van zowel de opbrengsten MSZ als de opbrengsten uit GGZ en ODV. Het team zal bestaan uit vier analisten (die vallen onder de eenheid Financiën & Informatie, afdeling PA&O, 42 fte). Doelstelling van dit team is het geven van high level integrale adviezen en analyses over opbrengsten, productie en pricing richting verschillende stakeholders (MSB, Sales, MT F&I, P&C, I&I en externe klanten (ZV, NvZ, etc))
Als analist vertaal je grote databestanden naar informatieproducten die worden ingezet voor juiste en volledige advisering op het gebied van opbrengstverantwoording. Als ervaren business analist, ben je analytisch sterk, positief maar kritisch en voel je je als een vis in het water op het grensvlak tussen business en IT.

Toekomstige uitdagingen zijn:
 • Implementatie nieuw zorginformatie systeem (ZIS)
 • Marktontwikkelingen DBC-zorgproductregistratie
 • Inrichten standaard rapportageproces voor zowel GGZ als ziekenhuis
 • MSB ondersteunen bij ontwikkelingen rondom integrale tarifering
 • Externe focus/trendwatching

In de functie van Business Analist / Bedrijfskundige…
 • Ondersteun je Sales op het gebied van GGZ
 • Voer je procesanalyse uit op basis van data-analyse met input vanuit een BI omgeving.
 • Voer je analyses uit op het grensvlak tussen business en IT
 • Ondersteun je vanuit je financiële expertise de processen rondom productregistratie en naleving.
 • Lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en het monitoren van kritische prestatie-indicatoren en stuurinstrumenten.
 • Ben je de expert op het gebied van productiegegevens/bekostigingsvraagstukken en stuur je aan op verbetertrajecten door (proces)analyse en advies richting zorgeenheden, Sales en MSB.
 • Werk je nauw samen met het team concerncontrollers en DBC adviseurs.
 • Volg je wet- en regelgeving op de voet.

Jouw profiel:
 • WO diploma, voorkeur voor exacte/bedrijfseconomische studie
 • Analytisch goed onderlegd
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Ervaring in een soortgelijke functie in een ziekenhuis, bij een zorgverzekeraar en/of ervaring in andere grote (complexe) organisaties
 • Kennis van ziekenhuisfinanciering en GGZ financiering is een pre
 • Organisatiesensitiviteit en het vermogen om een bijdrage te leveren aan veranderingen.
 • Een proactieve houding,verantwoordelijkheidsgevoel en een gestructureerde werkwijze, zowel in teamverband als zelfstandig.
 • Uitstekende beheersing van Excel en Access is een must, kennis van Cognos is een pre.

Wij bieden
Een uitdagende functie waar veel van jou en je collega´s wordt gevraagd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-Ziekenhuizen. Salariëring vindt plaats volgens FWG 55/60, wat kan oplopen tot € 4.239 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, en is uiteraard afhankelijk van ervaring en opleiding. Wij bieden, naast een aantrekkelijke werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidstijden, individuele loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden.

Wil je eerst meer informatie?
Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Angelique Weeber (coördinator OVV, Pa&O) , tel. 088 - 320 85 27. Zij vertelt je graag meer over deze functie. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De procedure
Deze vacature wordt tegelijk intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij het Recruitment team via het telefoonnummer 088 - 320 86 40.

Sollicitatie
Je kunt vóór 25 mei 2015 solliciteren via onze sollicitatiepagina.

Een eerste selectie, op basis van motivatiebrieven en CV’s, vindt plaats na de sluitingsdatum.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten