woensdag 13 mei 2015

Junior Actuarieel Specialist Risk Pension Reporting bij ZwitserlevenZwitserleven heft voor haar vestiging in Amstelveen een Vacature voor een


Junior Actuarieel Specialist Risk Pension ReportingBen jij de nieuwe ambitieuze en oplossingsgericht ingestelde Junior Actuarieel Specialist Risk Pension Reporting die wil bijdragen aan het optimaliseren van processen en modellen? De schakel tussen het op een hoog abstractieniveau denken en het op operationeel niveau uitvoeren.

Wij zijn op zoek naar een Junior Actuarieel Specialist Risk Pension Reporting voor diverse werkzaamheden binnen de afdeling Risk Pension Reporting. De afdeling Risk Pension Reporting verzorgt alle projectierapportages ten behoeve van (externe) verslaggeving voor toezichthouders en hoger management. Wij zijn verantwoordelijk voor de toetsing van winstgevendheid en waardecreatie van Zwitserleven, maar geven ook invulling aan de Solvency II rapportages.

Als Junior Actuarieel Specialist Risk Pension Reporting heb je naast een rol in het opstellen van de actuariële rapportages een rol in de (model)ontwikkelingstrajecten binnen de afdeling Risk Pension Reporting, onderdeel van het Risk domein van Vivat. De afdeling bestaat uit kwantitatieve specialisten met voornamelijk een actuariële achtergrond . De afdeling onderhoudt nauwe contacten met verschillende afdelingen binnen en buiten het Risk domein.

Ben jij in staat om zelfstandig te opereren als ook in een team, neem je graag initiatief en ben je daadkrachtig? Afhankelijk van je interesse en eventuele expertise stellen we samen vast welke rol jou het beste past.

Het takenpakket is als volgt:
  • Je hebt continue aandacht voor de (verbetering van de) efficiëntie van de processen binnen de afdeling;
  • Je stelt actuariële berekeningen op die ten grondslag liggen aan de rapportages (zoals de Embedded Value, de Toereikendheidstoets en Solvency II berekeningen) en geeft advies over ontwikkelingen die gevolgen (kunnen) hebben voor het gekozen beleid;
  • Je draagt zorg voor het ontwikkelen en onderhouden van deterministische en stochastische waarderingsmodellen;
  • Je volgt de marktontwikkelingen ten aanzien van levensverzekeringen
  • Je levert een bijdrage aan het verder professionaliseren van de afdeling door de processtandaarden, best practices en aansluitingen op de regelgeving (zoals op het MCEV en Solvency II gebied) verder uit te werken.

Wij vragen:
  • Een Master in econometrie of vergelijkbare kwantitatieve opleiding zoals wis-/natuurkunde of actuariaat.
  • Bij voorkeur 1 à 2 jaar ervaring bij een verzekeraar
  • Bij voorkeur enige ervaring op het actuariële vakgebied.
  • Ervaring cq affiniteit met programmeren (SAS, VB, .net, Java).
  • Bij voorkeur ervaring met de projectietool Prophet (E- en I-Library).

Competenties:
Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, je bent leergierig, kritisch en oplossingsgericht. Je bent in staat je vakkennis in begrijpelijk en eenvoudige taal over te brengen. Je hebt de creativiteit en drive om continu vernieuwend en verbeterend te zijn. Verder ben je in staat om zelfstandig als ook in teams te werken, je bent proactief en innovatief.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marguerite Barsingerhorn, senior recruiter, 06-22044541. Vragen over de functie kun je stellen aan Kees Smit, Manager Value Reporting, 020-3478173. Zie voor meer informatie over Zwitserleven http://www.zwitserleven.nl/nl/over_zwitserleven/overzicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten