maandag 11 mei 2015

Adviseur Cyber Resilience bij SNS Bank N.V.SNS Bank NV is voor haar vestiging in Utrecht op zoek naar een:


Adviseur Cyber ResilienceDe afdeling Security Intelligence Management
De afdeling Security Intelligence Management (SIM) heeft de taak om de brede weerbaarheid van SNS Bank N.V. tegen cyberaanvallen te vergroten. Het betreft een multidisciplinair team dat tot hoofddoel heeft om de volwassenheid van SNS Bank N.V. toe te doen nemen in het beheersen van de cyber risico’s. Dit betreft zowel bescherming tegen fraude aanvallen als tegen DDoS, digitale spionage en beschadiging van onze systemen of data. SIM bestaat zelf uit medewerkers met uit de verschillende afdelingen waardoor de expertises zijn verenigd. SIM zorgt voor verbinding tussen de betrokken organisatieonderdelen, ontwikkelt zelfstandig rapportages en zorgt voor de governance van het onderwerp binnen SNS. SIM zorgt voor coördinatie van de interbancaire en PPS initiatieven. SIM valt onder Service Center Klanten Betalen Sparen (KBS) maar werkt voor de gehele bank om de volwassenheid van onze defensie tegen cyberdreigingen te verhogen. Binnen KBS werkt SIM nauw samen met de twee onderdelen die de fraude afhandeling en monitoring en detectie verzorgen. Het doel van SIM is om de verschillende onderdelen van de bank te verbinden, awareness te vergroten, tweedelijnstaken op het gebied van CR te bundelen en te monitoren op voortgang. Binnen SIM zijn vast 2 adviseurs werkzaam en een specialist. Deze vacature is gericht op de functie adviseur. We zijn op zoek naar een adviseur met het taakaccent security (IT beveiliging) en safety (cyberfraude).

Eén van de hoofddoelen binnen het CR programma is om bank breed een gefragmenteerd verdediging tegen cyberaanvallen tegen te gaan. De twee adviseurs zullen zoals aangegeven een eigen functioneel gebied krijgen waardoor kennis over de belangrijkste te verbinden onderdelen van de organisatie logisch wordt belegd. Dit betreffen de onderdelen: IT& Change en het service center Klanten Betalen Sparen, Enterprice Risk & Management Control. De adviseurs hebben diepgaande kennis van deze organisatieonderdelen en tevens kennis van de gerelateerde (business) processen. De adviseurs combineren hun diepgaande kennis om gezamenlijk met de expert complexe samenhangen in onderzoeken en projecten te doorgronden en te beïnvloeden. De adviseurs geven leiding aan projecten en adviseren zelfstandig en proactief over de respectievelijke functionele gebieden. Hierbij zorgen ze voor draagvlak en afstemming. Beide adviseurs zijn qua persoonlijkheid extravert en gericht op verbinden en zijn hiermee ambassadeurs voor het versterken van de brede weerbaarheid van SNS Bank N.V op het gebied van cyberaanvallen.

De adviseurs SIM werken samen met de CR expert aan het verhogen van de volwassenheid van de organisatie tegen alle vormen van cyberaanvallen. Hiervoor dien je veel samen te werken met alle onderdelen binnen de organisatie. Binnen SNS Bank N.V. wordt een onderscheid gemaakt tussen de drie verdedigingslijnen. De voornaamste rol en taak van SIM ziet op de tweedelijns monitoring van cyber resilience (weerbaarheid), advisering en beleidsontwikkeling. Dit doe je in nauwe samenwerking met de eerste en derde lijn maar wel met een heldere taakscheiding. Je zult een coördinerende taak hebben binnen je eigen aandachtsgebied en bijdragen aan in het kort:
 • een geïntegreerd dreigingsbeeld
 • Analyse MO’s en trends
 • Adviesfunctie richting business en operatie
 • Tweedelijns rapportage
 • Stakeholder management; intern en extern
 • Tweedelijnsfunctie richting de eerste lijn
 • Secretariaat van CR overleggen

Wij vragen
Je hebt als safety adviseur aantoonbare ervaring met in ieder geval een deel van de onderstaande onderwerpen:
 • Dreigingsbeelden, Criminologie, Cybercrime,
 • Phishing- Malware – Internet – Interbancaire samenwerking,
 • Nieuwe betaalmethoden, -producten en –technieken,
 • Norcom – Friss – Externe oriëntatie – Planmatig werken,
 • Samenwerkingsgericht - Preventie – Strategische visie.
Je als security adviseur aantoonbare ervaring met in ieder geval een deel van de onderstaande onderwerpen: Monitoring – Internet – Botnet – Vulnerabilities – Oog voor detail TCP/IP – Virus – UNIX – Creatief – Scripting – Trojans – IDS Malware – Netwerk protocollen – Prevention – Zombie – Exploits

De ideale kandidaat:
 • Is extravert;
 • Is zeer analytisch en is het sterkst waar mensen en inhoud samen komen;
 • Heeft oog voor details en patronen;
 • Is bedreven met diverse fraude detectiesystemen en kent de onderdelen die de fraudebestrijdingsorganisatie vormen van SNS Bank N.V. (Veiligheidszaken, Compliance, Operational Risk Monitoring, Informatie Beveiliging, Control & Security Center, KBS/Fraude Management Team) waarbij een grondige kennis van de VZ en FMT processen wordt gevraagd;
 • Heeft een crime fighting spirit en gaat tot het uiterste bij het uitvoeren van analyses;
 • Is scherp, nieuwsgierig, kritisch en een leuke collega om mee samen te werken;
 • Heeft een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur Criminologie of soortgelijk;
 • Heeft vijf tot tien jaar ervaring met Cybercrime in een bancaire omgeving;
 • Heeft kennis en ervaring met opsporingsdiensten en publiek private samenwerking;
 • Heeft een hoge ‘snapsnelheid’, sterke analytische vaardigheden, de vaardigheid om een advies om te zetten in een plan en een hands-on mentaliteit;
 • Heeft goede schrijfvaardigheden en uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheid; zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Specifiek voor het aandachtsgebied security:
 • Is bedreven met diverse programmeertalen, technieken en toepassingen;
 • Heeft een afgeronde WO IT&C opleiding;
 • Heeft vijf tot tien jaar ervaring met Cybercrime en IT&C in een bancaire omgeving.

Competenties
Jouw mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn op zodanig niveau dat adviezen geaccepteerd en gewaardeerd worden. Je bent analytisch sterk en creatief en weet goede prioritering te stellen in complexe situaties. Je bent goed in het combineren van inhoudelijke kennis en procesmatige vaardigheden. Je bent een teamplayer die goed zelfstandig kan functioneren, bent doortastend, resultaatgericht, probleemoplossend en beschikt over doorzettingsvermogen. Daarnaast ben je initiatiefrijk, stel je de klant centraal en beschik je over empatisch vermogen. Enkele kerncompetenties zijn: Integer, verbindend, authentiek, open staan voor ontwikkeling, gevoel voor (onze) humor.

Wij bieden
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasje cultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V. gaat met de merken SNS, ASN Bank, Regiobank, BLG Wonen en Zwitserleven Sparen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature via onze sollicitatiepagina.
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marjolein Bovens-Wisse, Senior Recruiter, 06-22044638. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Robert de Winter, Afdelingshoofd Cyber Resilience SC Klanten Betalen Sparen, 06–23527820.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten