maandag 11 mei 2015

Business Controller bij La Place Service CenterLa Place is het op één na grootste foodservicebedrijf van Nederland, met meer dan 250 locaties in zowel binnen- als buitenland. La Place is gevestigd in V&D Warenhuizen, langs snelwegen, in attractieparken, in bedrijven als bedrijfsrestaurant en op grote evenementenlocaties. We werken met verschillende formules waarmee we aan de uiteenlopende behoeftes van onze gasten kunnen voldoen. Zo serveren wij onder andere warme maaltijden, salades, broodjes, koffie, verse sappen en smoothies, maar ook gerechten voor thuis. Alles wat wij serveren is 100% natuurlijk en dus vrij van onnatuurlijke toevoegingen. La Place is continue in ontwikkeling en is altijd op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden, met name buiten Nederland. Naast de vestigingen in onze buurlanden Duitsland en België, is La Place sinds kort ook op Bali (Indonesië) en in New York te vinden.

De afdeling: De Finance afdeling van La Place wordt aangestuurd door een Directeur Finance (lid van het directieteam) en bestaat uit een tweetal business controllers. De financiële administratie van La Place wordt verder uitgevoerd door het V&D hoofdkantoor in Amsterdam. In verband met het vertrek van een van onze collega’s zoeken wij op korte termijn een:

Business Controller


Fulltime, 40 uur
met als standplaats het La Place Service Center in Nieuwegein


De functie:
Als Business Controller adviseer jij het management op structurele basis over financiële gegevens. Hierbij houd je sterk rekening met een meer op KPI’s gefocuste werkwijze. Jij inventariseert, controleert en analyseert financiële kengetallen, zoals o.a. de personeelskosten, omzet en marge. Je signaleert hierin belangrijke verschillen tussen de werkelijkheid, het budget en vorig jaar en licht deze toe. Deze presenteer je in heldere en tijdige managementrapportages. Ook coördineer je het jaarlijkse budgetteringsproces, welke in lijn moet liggen met de gekozen strategie van La Place. Je maakt rendementsberekeningen en verzorgt de nacalculatie, gericht op een adequaat financieel advies. Vanuit jouw signalerende en adviserende rol heb je veel verschillende contacten binnen de organisatie, zoals de La Place Directie en het MT, maar ook de (regio)managers van de La Place vestigingen en diverse collega’s van de stafafdelingen in Nieuwegein. Waar nodig ondersteun en train je collega’s bij de interpretatie van de voor hen relevante cijfers en rapportages.

Om op de lange termijn risico’s te reduceren en verbeteringen in resultaten door te voeren, werk je regelmatig mee aan interessante projecten, zoals bijvoorbeeld het uitrollen van een nieuw personeelsplanningssysteem. Uiteindelijk draag je hierdoor zorg voor optimalisatie van standaard processen en procedures. Profiel: Jij bent een leergierige, analytische werker met een goede dosis enthousiasme! Je slaagt erin een heldere doorvertaling te maken van ruwe cijfers naar begrijpbare informatie. Je past goed bij een commerciële en laagdrempelige organisatie en steekt dan ook graag de handen uit de mouwen. Je kunt daarnaast moeiteloos schakelen tussen verschillende opdrachten en haalt hier energie uit. Ook sta je graag in contact met veel verschillende mensen en ben je een sterke communicator op verschillende organisatieniveaus. Tot slot kan je goed omgaan met een wisselende werkdruk en vertrouwelijke informatie.

Wij vragen
  • Jij hebt minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfseconomie (bijvoorbeeld met een specialisatie in de richting van Financieel Management/Accounting/ Controlling);
  • Je bent zeer handig met Excel en werkt nauwkeurig en efficiënt;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een retail-organisatie.

La Place biedt jou
Een zelfstandige spilfunctie met een grote diversiteit aan zowel taken als contacten (zowel intern als extern);
Veel vrijheid en gelegenheid mee te werken aan interessante projecten;
Een marktconform salaris.

Heb jij interesse?
Laat dan snel je gegevens achter via onze sollicitatiepagina.
Vragen? Neem dan telefonisch contact op met Annelie Lourens, Recruiter via 06 – 29 24 97 08. Je hoort op korte termijn meer van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten