donderdag 7 mei 2015

National Account Manager Retail bij UCC Coffee Benelux B.V.UCC COFFEE BENELUX B.V., is gevestigd in Bolsward, opgericht in 1818 en onderdeel van UCC EUROPE LIMITED. In de In-Home en Out-Of-Home koffie- en theemarkt is UCC is marktleider in het private brand segment, daarnaast richt zij zich op de merken; Gala, Princess, Mill House en Bravissimo. Zij produceert en verkoopt meer dan 60.000 ton koffie per jaar en is daarmee één van de grotere koffiebranders in Europa. Zij heeft zeven productielocaties in vijf Europese landen: Frankrijk, Nederland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk en beschikt over een verkoopnetwerk in geheel Europa. Het bedrijf heeft in Europa meer dan 1.000 werknemers en is onderdeel van het Japanse familiebedrijf UCC UESHIMA COFFEE CO., LTD (3.000 medewerkers).

Voor UCC COFFEE BENELUX B.V. is het streven om in een dynamische en snel veranderende markt de groei te waarborgen en te versnellen in de export gebieden. UCC Coffee Benelux B.V. werkt samen met de top 100 Retail klanten (in-home & out-of-home) om hun private coffee-labels en/of private coffee brands beter te positioneren ten opzichte van de A-merken koffie en thee.
Daarvoor wordt bij UCC COFFEE BENELUX B.V. gewerkt aan een nieuw bedrijfsmodel dat hen in staat moet stellen om nog beter te anticiperen op de vraag uit de markt.
Sleutelwoorden in deze transitie zijn: de hoogst mogelijke toegevoegde waarde voor de klant, optimale samenwerking door de hele keten, efficiënt en effectief (LEAN) werken en produceren, kennis en succesvolle ervaringen delen binnen UCC EUROPE LIMITED en ‘last but not least” de onovertroffen passie voor duurzame koffie en thee uitdragen.

Ter versterking van de afdeling Verkoop Benelux is UCC Coffee Benelux B.V. op zoek naar een:

National Account Manager RetailDe functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de versterking van de marktpositie, met accounts in de Retail binnen de Benelux. Focus zal hierbij liggen op het verdedigen van huidige marktposities maar zeer zeker ook het ontwikkelen van nieuwe klanten. Je hebt kennis van de foodsector en een gedegen netwerk bij de grote retailers in Nederland.
Ervaring met accountmanagement en relatiebeheer binnen de branche zijn voor deze positie een must. Je onderhandelt op strategisch niveau en neemt zelfstandig initiatieven om grotere klanten te acquireren. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van omzet-, winst- en marktaandeel. Op basis van een strategisch businessplan zet je de lijnen uit om de commerciële doelstellingen te behalen. Het vinden van de juiste balans tussen klanttevredenheid en het belang van UCC is in deze transitie fase van hoog belang. Hiervoor is cijfermatig en analytisch inzicht vereist. Je rapporteert aan de Verkoop Directeur Benelux.

Functie-eisen
 • Klant- en resultaatgericht;
 • Zelfstandig, initiatiefrijk en een probleemoplossende instelling;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Weet draagvlak te creëren en kan collega’s binden en boeien;
 • Is in staat om de interne organisatie te stimuleren, zodat de dienstverlening naar de klant toe optimaal is;
 • Een gedreven verkoper in “hart en nieren”;
 • Gedegen kennis van en ervaring met het lezen en opstellenfinanciële spreadsheets (Excel);
 • Standplaats Bolsward moet te bereizen zijn.

Opleiding & werkervaring
 • HBO niveau richting commerciële economie;
 • Uitstekend netwerk bij de Retailers in Nederland en België;
 • Minimaal 10 jaar ervaring in de FMCG in de Food als (National) Account Manager;
 • Ervaring met category projecten binnen retail;
 • Ervaring in de Private Label food industrie.

Arbeidsvoorwaarden
 • Salaris en secundaire voorwaarden zijn goed en marktconform;
 • Een capaciteitentest maakt onderdeel uit van de procedure.

Interesse?
Ben jij de kandidaat die een arbeidscontract (en de proeftijd volmaakt) verdient of lever jij de “gouden tip” dan verdien je een luxe espressomachine t.w.v. € 2.000,= met levenslang* duurzame kwaliteitskoffie. Je kunt je gouden tip of sollicitatie achterlaten op onze sollicitatiepagina.

Indien je vragen hebt over de vacature of de actie “levenslang koffie”, kun je contact opnemen met UCC Coffee Benelux B.V. te Bolsward. We zijn bereikbaar via www.ucc-europe.co.uk/nl, hr@ucc-coffee.nl of telefonisch via het nummer: 0515-570 540.

* maximaal 15 kilo duurzame kwaliteitskoffie per jaar

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten