donderdag 7 mei 2015

Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach bij B&A Groep B.V.B&A is een bedrijf dat in opdracht van overheden en organisaties maatschappelijke vraagstukken oplost. Wij zijn een innovatief bedrijf en wij richten ons op de uitvoering in het sociaal domein rondom de decentralisaties. Daarnaast hebben we een advies- en onderzoekstak. Wij werken projectmatig. Doel van alle projecten is om de burger de regie te geven over zijn eigen leven.

Voor ons onderdeel Civic Amsterdam hebben wij een vacature:

Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach


met de nadruk op het werven en koppelen van vrijwilligers aan vacatures (32 uur)


Functieprofiel Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach
Namens Civic ben jij verantwoordelijk voor een substantiële vergroting van het aantal actieve (zorg)vrijwilligers in Amsterdam-Oost en het vergroten van het bereik van doelgroepen in specifieke wijken. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar in nauwe samenwerking met (bestaande) partijen en netwerken. Je werkt dus vooral in de wijk en bent op verschillende plekken te vinden. In jouw rol maak je je om te beginnen de sociale netwerken in de buurt (scholen, moskeen, sportverenigingen etc.) eigen en bouw je een duurzame relatie op met de organisaties die al in de wijk actief zijn. In jouw werk heb je speciale aandacht voor het activeren van kwetsbare en geprioriteerde doelgroepen. Je begeleidt kwetsbare bewoners door ze maatschappelijk te betrekken en te activeren. Je weet organisaties en particulieren in de wijk te vinden en te enthousiasmeren om een vrijwilliger te plaatsen en je houdt de vacatures up-to-date.

Je houdt intakegesprekken met geïnteresseerden en koppelt deze aan vrijwilligersplekken of aan ander relevant aanbod. Je intakes zijn breed. Jij kijkt naar de persoon in zijn of haar heelheid en je verwijst door naar de juiste organisatie afhankelijk van de vraag. Dit kan uiteenlopen van iemand naar schuldhulpverlening of maatschappelijk werk doorverwijzen tot het koppelen aan vrijwilligerswerk of aan een taal-, of sollicitatietraining. Ook na de koppeling hou je contact met de bewoner. Met jouw activiteiten in de wijk lever je een forse bijdrage aan de naamsbekendheid en het imago van Civic.

Als Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach voldoe je aan het volgende profiel:
  • HBO werk- en denkniveau met tenminste 3 jaar relevante werkervaring Kennis van het werkveld (Amsterdam Oost en Amsterdam Noord) en ervaring met kwetsbare doelgroepen;
  • Planmatig, communicatief en flexibel (ook wat betreft werktijden, sporadisch in de avond en soms zelfs het weekend);
  • Sterk in het schriftelijk verantwoorden, administreren en rapporteren van je bevindingen en resultaten;
  • Hoge mate van analytisch vermogen, zelfstandigheid, stressbestendigheid en veranderkracht;
  • Je bent een verbinder die zich makkelijk tussen de mensen begeeft en kwetsbare bewoners versterkt zonder hierbij problemen over te nemen;
  • Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en verschillende Stadsdelen en haar bewoners.

B&A Groep biedt:
  • Afwisselende buitenfunctie met hoge mate van zelfstandigheid;
  • Brede functie in sociaal en collegiaal team;
  • Passende arbeidsvoorwaarden.

Informatie over de functie Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach
Voor meer informatie zie www.bagroep.nl of bel Marie-Louise Drost (06-46112394).

Solliciteren op de vacature Vrijwilligersmakelaar / Participatiecoach
Belangstellenden worden verzocht hun CV en motivatie voor 21 mei te sturen onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten