maandag 20 april 2015

Afdelingshoofd Productmanagement Schade bij REAALAfdelingshoofd Productmanagement Schade


Zoetermeer


De functie
Het afdelingshoofd productmanagement schade is verantwoordelijk voor de aansturing van het team commercieel- en technisch productmanagers, volmacht auditors, ketenregisseurs en projectleider. Je bent het centrale aanspreekpunt voor de unit ontwikkeling als het gaat om de invulling van de capaciteit voor de diverse projecten en ad hoc vragen. Je doet dat in zeer nauw overleg met alle belanghebbenden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het team en de opgeleverde stukken.
Voor de volmacht audits draag je de zorg voor de kwaliteit van de uitgevoerde audits en de opvolging van de geconstateerde verbeterpunten. Je hebt nauw overleg met de afdeling volmachten m.b.t. de planning van het aantal uit te voeren audits en de geconstateerde punten.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Verantwoordelijk voor het verbeteren van de performance van het team.
 • Zorgdragen voor invulling van het productbeleid.
 • Namens de afdeling Productontwikkeling en volmacht audit zit je in het MT Ontwikkeling en ben je mede verantwoordelijk voor de totstandkoming en realisatie van het operationele plan van de unit Ontwikkeling.
 • Organiseren van de werkzaamheden van het team zoals het opstellen van een jaarplan en het afstemmen van de beschikbare capaciteit.
 • Continue aandacht hebben voor de (verbetering van) efficiëntie van processen binnen de afdeling.
 • Inhoudelijk sparringpartner voor het team als het gaat om de kwaliteit van de op te leveren documenten en begeleid je het besluitvormingsproces.
 • Verantwoordelijk voor de effectieve werking van productontwikkeling proces en totstandkoming van productbeleid.
 • Begeleiding van medewerkers (onder meer via PCB cyclus) in hun persoonlijke ontwikkeling op hun vakgebied en competenties.
 • Klankbord voor de medewerkers.

Wij vragen
 • Academische werk- en denkniveau.
 • Vijf jaar ervaring als leidinggevende.
 • In het bezit van WFT basis en WFT Schade e/o branche diploma’s is een vereiste.
 • Kennis van schade- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • Kennis en ervaring met productontwikkeling en productbeleid.
 • Kennis en ervaring van de volmacht markt.
 • Kennis en ervaring met systeem ontwikkeling.
 • Ervaring met het aansturen van mensen in projecten.

Competenties
Je bent een gedreven en enthousiast afdelingshoofd die beschikt over een bovengemiddeld analytisch vermogen. Je bent in staat mensgericht te coachen, met oog voor ontwikkeling en resultaat. Daarnaast beschik je over impact- en overtuigingskracht, inlevingsvermogen en kun je je goed verplaatsen in de wensen en situatie van een ander.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Kijk voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden op: http://www.vivatverzekeringen.nl/wat-bieden-wij

Reaal Ontwikkeling Schade
Het Schadebedrijf van REAAL wil, in lijn met de strategie van VIVAT Verzekeringen, een stevige positie in de schademarkt verwerven. De unit Ontwikkeling functioneert als de motor van Reaal achter (product)innovatie, productrationalisatie en nieuwe serviceconcepten. De unit Ontwikkeling is de ketenregisseur van LoB Schade als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en verwerkingsprocessen die aansluiten bij de behoefte van het distributiekanaal en de eindklant.

Reaal
Het vergroten van financiële veerkracht, dát is de ambitie van Reaal. Dit doen wij door onze (potentiële) klanten te helpen om weloverwogen keuzes te maken in hun financiële situatie. Keuzes die hen nu verder brengen, maar ook straks. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Én, als zij ons nodig hebben, zijn we er natuurlijk voor hen. We helpen onze klanten op een eigentijdse en optimistische manier. Door te blijven inspelen op de veranderende klantwensen en te denken in kansen en mogelijkheden. Wij maken daarbij complexe financiële situaties behapbaar en inzichtelijk.
Daarbij bepaalt de klant zijn eigen route, of hij nu zelf zijn zaken met REAAL regelt, of via een onafhankelijke adviseur. Of een combinatie daarvan. Zo helpen wij onze klanten financieel veerkrachtig te worden.
Reaal, Leef je leven. Reaal is onderdeel van VIVAT Verzekeringen

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marloes Mekelenkamp, recruiter op 020-3478099 of marloes.mekelenkamp@vivatverzekeringen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten