woensdag 29 april 2015

Junior Financial Risk Manager bij ACTIAMACTIAM heft voor haar vestiging in Utrecht een Vacature voor een


Junior Financial Risk ManagerBen je een ambitieuze starter met interesse in vermogensbeheer en de risico’s die daaraan verbonden zijn? Dan hebben wij de ideale startfunctie voor je, namelijk Junior Financial Risk Manager.

De afdeling Risk Management is binnen ACTIAM verantwoordelijk voor het identificeren, meten en beheersen van alle risico’s die met het beheer van het vermogen van onze klanten samenhangen. Tevens ben je samen met je collega’s sparringpartner voor de business en adviseer je de Directie gevraagd en ongevraagd over de risico’s die je binnen ACTIAM en de verschillende effectenmarkten waarneemt.

Als Junior Financial Risk Manager ondersteun je het team op het gebied van Operational Risk Management en Portfolio Compliance. Je kunt snel verantwoordelijkheid krijgen om zelfstandig zaken op te pakken en het Operational Risk Management en Portfolio Compliance naar en hoger niveau te tillen.

In deze functie word je aangestuurd door en leg je verantwoording af aan het Hoofd Risk Management.

Wij vragen:
  • Een master diploma in finance en/of een kwantitatieve studie
  • Bovengemiddelde studieresultaten (cijferlijsten meesturen).
  • Aantoonbare kwantitatieve skills
  • Aantoonbare interesse in vermogensbeheer en risk management.
  • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen.
  • Affiniteit met duurzaam beleggen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie bij een verzekeraar of institutioneel vermogensbeheerder.
  • Eventueel ervaring als auditor/consultant op risk gebied bij een Big Four kantoor

Competenties:
Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, bent resultaatgericht en ziet kansen in een veranderende omgeving. Je bent in staat om zelfstandig te werken, bent ondernemend en daadkrachtig en een uitstekende teamspeler. Je bent communicatief sterk en in staat verbindend te werken, zowel naar je teamleden als naar andere afdelingen binnen ACTIAM. Je bent gewend en vindt het leuk om net even dat stapje harder te lopen en je hebt gevoel voor humor.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

ACTIAM
ACTIAM is dé verantwoorde vermogens- en fondsbeheerder, met een beheerd vermogen van 51,4 miljard euro (per ultimo september 2014). Met ruim 130 medewerkers beheren we het vermogen voor de verzekeraars REAAL en Zwitserleven, ASN Bank, ASN Beleggingsfondsen, SNS Beleggingsfondsen, RZL Beleggingsfondsen, SNS Responsible Index Funds Equity, de duurzame fondsen van Impact Investing en de Zwitserleven Beleggingsfondsen. Ook het vermogensbeheer voor externe klanten en de deelnemers in ACTIAM fondsen wordt al jaren professioneel door ons uitgevoerd.

Verantwoord vermogensbeheer is ons specialisme: voor alle beleggingscategorieën richten wij het beheer in op een verantwoorde manier. Het zit in ons DNA. Wij zijn ervan overtuigd dat financieel rendement en maatschappelijk rendement heel goed samen kunnen gaan. Verantwoord investeren hoeft zeker niet ten koste te gaan van het financiële rendement. We hebben verantwoord ondernemen doorgevoerd tot diep in onze processen. We zijn een van de eerste vermogensbeheerders die deze visie omarmden. ACTIAM is hiermee toonaangevend. Een voorsprong waarin we blijven investeren.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marguerite Barsingerhorn, Senior Recruiter, 06-22044541. Voor vragen over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Bart Harmsen, Head of Risk Management, bart.harmsen@actiam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten