woensdag 29 april 2015

Business Controller bij Sligro Food GroupBusiness ControllerDit ga je doen:
Als Business Controller ben je in staat om als volwaardig business partner invloed uit te oefenen op, en een goede relatie op te bouwen met het management binnen het betreffende verantwoordelijkheidsgebied. Je ontwikkelt en optimaliseert sturingsinformatie en levert een constructieve en proactieve bijdrage aan het beheersen van de bedrijfsprocessen. Je draagt proactief bij aan het verhogen van het kostenbewustzijn binnen de organisatie. Als Business Controller ben je onderdeel van de afdeling Business Control en rapporteer je rechtstreeks aan de manager van deze afdeling.

Belangrijke taken en verantwoordelijkheden in deze functie:
 • Je bent samen met de Manager Business Control verantwoordelijk voor de opzet en het onderhoud van passende management control systemen voor de onderdelen van Sligro Food Group binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied.
 • Je stelt je op als business partner, onderhoudt uitstekende verhouding met het management maar verliest daarbij de kritische en onafhankelijke rol vanuit finance niet uit het oog.
 • Je organiseert beschikbaarheid van stuurinformatie, voorzien van analyse en verbeterpunten, ter ondersteuning van besluitvorming.
 • Je zorgt ervoor dat de afdeling Business Control met scherpe analyses en inzichten bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van Sligro Food Group en je biedt hiertoe uitstekende managementinformatie.
 • Je stimuleert het denken in business cases en bent bekwaam in het kritisch bevragen rondom aannames die bepalend zijn voor het verwachte resultaat.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en hebt een gezonde kritische houding.

Dit verwachten wij van jou:
Ben jij die Business Controller met affiniteit en passie voor Food die wij zoeken?
 • De ideale kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding in bedrijfseconomische richting aangevuld met een RC of RA kwalificatie.
 • Daarnaast heb je minimaal 10 jaar werkervaring in een grote en professionele organisatie bij voorkeur in onze branche. Relevante werkervaring in business control is daarbij een pre.
 • Je bent in staat om de business snel te leren kennen en bent absoluut bereid om in de voorkomende gevallen de diepte in te gaan.
 • Je bent veranderingsgericht en durft af te wijken van gebaande paden.
 • Je bent een evenwichtige persoonlijkheid met een probleemoplossende instelling, je bent gedreven, overtuigt met enthousiasme en motiveert door in besluitvorming andere meningen mee te wegen. Verder heb je een hands-on en no-nonsense mentaliteit.
 • Je hebt een stevig karakter en doorzettingsvermogen, gecombineerd met tact en souplesse. Je neemt gedoseerd actie, bent resultaatgericht en behaalt doelstellingen.
 • Affiniteit met en passie voor “food” is een must.
 • Tot slot voel je je thuis en speel je een prominente rol in een veranderingsgerichte omgeving.

Competenties:
Begeleiding van veranderingen, Communiceren, Visie uitdragen, Samenwerken, Overtuigingskracht, Creativiteit en Innovatie, Onderhandelen.

Over ons:
Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de markt van de etende mens. Dit geschiedt bij Foodservice als groothandel (Sligro en Van Hoeckel) en bij Foodretail als groothandel en detaillist (EMTÉ supermarkten). Ons centrale distributiecentrum en hoofdkantoor zijn gevestigd in Veghel.

Primair klantgerichte activiteiten vinden plaats in de bedrijfsonderdelen, terwijl alles achter de schermen centraal wordt aangestuurd. Centraal waar het kan, decentraal waar het moet, is onze filosofie. Alleen daar waar het niet wenselijk of mogelijk is werken wij met individuele systemen en processen. Hiermee wordt enerzijds maximale synergie gerealiseerd en anderzijds geeft het focus op de klant en de marktsituatie per bedrijfsonderdeel.

Wij streven ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al onze stakeholders. Over het jaar 2013 is een groepsomzet gerealiseerd van € 2,5 miljard met een nettowinst van € 68 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg ruim 5.800. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd in de Midcap van Euronext Amsterdam.

Interesse?
Ben jij die Business Controller die wij zoeken? Solliciteer dan nu via onze sollicitatiepagina en sluit je motivatie en CV bij.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nikkel Abbing, recruiter op telefoonnummer 06 - 53606491. Wil je aanvullende informatie over de sollicitatieprocedure bel dan met 0413 - 370929.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten