woensdag 29 april 2015

Afdelingshoofd Risk Business Support Productontwikkeling & Projectondersteuning bij VIVAT VerzekeringenVIVAT Verzekeringen heeft voor haar hoofdkantoor in Utrecht een vacature voor een


Afdelingshoofd Risk Business Support Productontwikkeling & ProjectondersteuningAls Afdelingshoofd Risk Business Support Productontwikkeling & Projectondersteuning ben je de drijvende kracht achter een team van 8 Risk medewerkers waar je rechtstreeks leiding aan geeft, en ben je binnen Risk verantwoordelijk voor:
 • De actuarieel technische kant van productontwikkeling, prijsstelling en profittesting van de individueel Leven portefeuille van Reaal.
 • De reguliere business ondersteuning ten behoeve van onderhoud van modellen en beheer van rekenregels en formularia zoals deze worden gebruikt ten behoeve van de primaire processen binnen de BU REAAL
 • De inzet van medewerkers bij productonderhoud en productrationalisatie trajecten.

Als afdelingshoofd stuur je het team Risk Business Support Productontwikkeling & Projectondersteuning aan. In je rol als leidinggevende coach je het team in hun ambities en ben je in staat de mens voorop te stellen, zonder het resultaat uit het oog te verliezen.

Binnen Risk Business Support ben je lid van het MT. Op het operationele domein heb je voornamelijk te maken met soms langdurige pricing-trajecten, periodieke review/onderhoud van rekenmodellen in gebruik binnen de BU REAAL en periodieke monitoring van speerpunt producten van BU Reaal en Proteq.
De stuurgroepen waarin het afdelingshoofd aan deelneemt bestaan veelal uit afdelingshoofden en/of unit managers, programmamanagers of projectmanagers van zowel de business, Finance als IT.
Overall breng je de klantwens in kaart en zet je zo goed mogelijk de capaciteit van de afdeling in op opdrachten van de verschillende stakeholders. Risk Business Support bedient meerdere business units. Het afdelingshoofd Productontwikkeling & Projectondersteuning Reaal is daarom de voornaamste gesprekspartner voor Risk Business Support van management en directie Reaal.

Jouw takenpakket is als volgt:
 • Je geeft hiërarchisch leiding aan een team van 8 professionals en je rapporteert aan de directeur van VIVAT Risk Business Support en je begeleidt de teamleden bij hun functioneren en hun verdere ontwikkeling.
 • Je organiseert de werkzaamheden van het team en stelt kaders. Denk daarbij aan planningen, budgetten, prioriteiten. En je maakt op basis daarvan keuzes.
 • Je hebt continue aandacht voor de (verbetering van de) efficiëntie van de processen binnen de afdeling. Daarnaast lever je een bijdrage aan het verder professionaliseren van de afdeling door procesoptimalisatie van productontwikkeling, reguliere business ondersteuning, best practices.
 • Je bent senior supplier voor verschillende (pricing)projecten binnen de BU en zit vanuit die rol in diverse stuurgroepen en overleggen. Daarbij verschaf je helderheid en duidelijkheid over afspraken, processen en verwachtingen richting je klanten, collega’s en je team.
 • Je hebt voldoende inhoudelijk begrip van pricing en waarderingsmethodieken (VNB berekeningen) en begrip van de werking van Individueel Leven producten (risicoverzekeringen, lijfrente en uitvaartverzekeringen) en bent in staat de onderliggende business cases bij tariefherzieningstrajecten toe te lichten aan de Pricing Comités, de 2e lijns Risk functie en DNB. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke afweging bij keuzes met grote financiële impact bij pricingtrajecten
 • Je vertegenwoordigt de afdeling bij het (senior) management van Vivat en de financiële- en risicocomités van Vivat. Je houdt contact met diverse afdelingen binnen en buiten Risk.
 • Je vertegenwoordigt Risk binnen de diverse besluitvormingsorganen/comités rond pricing trajecten en adviseert de Directie en Pricing comités van VIVAT.
 • Je bent betrokken bij relevante ontwikkelingen in de markt en vervult eventueel een actieve rol binnen verenigingen en organisaties zoals het Actuarieel Genootschap of het Verbond van Verzekeraars.

Wij vragen:
 • Academisch denkniveau met kwantitatieve inslag (bv kwantitatieve econoom, econometrist, wiskundige, actuaris).
 • Affiniteit met het aansturen van mensen in projecten en de lijn.
 • De bereidheid om verder in je ontwikkeling te investeren; je ziet hier zelf ook de toegevoegde waarde van.
 • Brede interesse in en kennis van risico- en waardemanagement.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een werkomgeving met kwantitatieve risk professionals bij een verzekeraar of (actuariële) consultant.
 • Helicopterview: je bent in staat een grote hoeveelheid informatie te verwerken en te begrijpen, uitkomsten te challengen en informatie begrijpelijk te maken voor onze klanten.

Competenties
Je bent een zelfstandige, ondernemende, klantgerichte en resultaatgerichte persoonlijkheid die gestructureerd en pragmatisch te werk gaat en hebt goede coaching vaardigheden.
Je kunt je team ontwikkelen en enthousiasmeren. Daarnaast geef je inspirerend richting, biedt ruimte, en faciliteert. Je bent communicatief zeer vaardig, kan goed luisteren en gaat voor de opbouw van een duurzame relatie met jouw stakeholders met als doel het belang van onze klanten centraal te stellen.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Risk Business Support
De Risk-divisie valt rechtstreeks onder Vivat verzekeringen en zij bedient de business units Reaal en Zwitserleven. Risk Business Support is een van de zes units binnen Risk. Zij verzorgt de pricing, actuariële productontwikkeling en projectinzet vanuit Risk voor zowel Reaal als Zwitserleven.
De unit Risk Business Support bestaat uit 2 afdelingen Productontwikkeling & Projectondersteuning Reaal en Productactuariaat en Commercie Zwitserleven. De afdelingshoofden van betreffende teams nemen zitting in het management team van Risk Business Support. De afdeling bestaat uit kwantitatieve specialisten met voornamelijk een actuariële of financiële achtergrond.
De afdeling speelt een centrale rol in het opleveren van actuariële business cases op het gebied van pricing van geheel nieuwe producten of herziening van bestaande producten. Hierin spelen juistheid en tijdigheid van de output een belangrijke rol. Er is binnen het team veel aandacht voor eigen professionaliteit en ontwikkeling naast de voortdurende aandacht voor de continue verbetering van het productontwikkelingsproces als het proces rond de reguliere business ondersteuning. Binnen Risk Business support heeft het sturen op feiten door middel van KPI’s, het afstemmen met onze klanten en de beginselen van LEAN management een centrale plek in de dagelijkse activiteiten.

Solliciteren?
Reageer op de vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over de functie of het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marguerite Barsingerhorn, Recruiter op 06-22044541.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten