dinsdag 28 april 2015

Specialist Governance, Risk & Compliance bij Zorg en ZekerheidZorg en Zekerheid is de regionale zorgverzekeraar te Leiden die zich sterk maakt voor toegankelijke én betaalbare zorg. Zorg waar onze klant gezond van wordt én blijft. Want bij ons staat de klant centraal. Dat zie je aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Kwaliteit die we dankzij de inzet van onze medewerkers waarmaken! Mensen met een flinke hoeveelheid vakkennis, inlevingsvermogen en daadkracht.

En dat vragen we ook van jou. Daadkracht om je schouders onder het werk te kunnen zetten dat deze functie met zich meebrengt. Inlevingsvermogen om in de wensen en behoeften van onze klanten te kunnen voorzien. Dat je daarbij je ogen openhoudt voor ontwikkelingen in de markt en ook mee kunt gaan in de veranderingen die daar soms aan vastzitten, is essentieel in onze branche. Zorg en Zekerheid is tevens het zorgkantoor voor de AWBZ zorg in twee regio’s.

Voor de afdeling Governance, Risk en Compliance zoeken wij een enthousiaste

Specialist Governance, Risk & Compliance met specialisatie Operational Risk Management (ORM) of Financial Risk (FR)

36 uur in de week
Standplaats Leiden


De afdeling
De nieuwe afdeling Governance, Risk en Compliance (GRC) is gericht op het gehele risicobeheersingssysteem, het procesmanagement, de interne beheersing en de integrale compliance aan wet- en (interne en externe) regelgeving binnen Zorg en Zekerheid. Wij zijn op zoek naar een professional met gedegen kennis én ervaring bij verzekeraars die ook onze werkzaamheden kent. Je weet op basis van financial risk/aantoonbare audit ervaring alle governance, risk en compliance principes te hanteren en deze te vertalen naar onze organisatie rekening houdend met (on)mogelijkheden. Het verder laten excelleren van de versterkte 2e lijnsfunctie biedt nu concrete uitdagingen die jij aantoonbaar kan invullen.

 • Plan: Normenkaders voor de interne beheersing in de besturende (financiële), primaire en ondersteunende processen opstellen en implementeren.
 • Do: Opstellen, overdragen en/of uitvoeren van risk & control frameworks en testplannen voor de naleving. Dit met en ter ondersteuning van het management.
 • Check: Monitoren van verbeteracties en naleving van beleid, normenkaders, risico-bereidheid op basis van rapportages, assessments, workshops.
 • Act: Verbetervoorstellen doen, implementeren. Voortgangsrapportages opstellen.


Functie-eisen

Wij zoeken:
 • Een collega die op zoek is naar een functie in de tweede lijn.
 • Opleiding WO/HBO+ (Bedrijfskunde, Economie, Audit, Controlling aangevuld met een RA, RO, RC of RE opleiding).
 • Gedegen kennis van zorgverzekeraars, governance, risk en compliance principes, vigerende wet- en regelgeving (waaronder Solvency II), van standaarden (COSO, FIRM, ITIL, ISO, Sox), best-practices (NZa, DNB), etc. Kennis van IT is een pré.
 • Ruim 5 à 8 jaar relevante en aantoonbare werkervaring bij financiële instellingen op het gebied van GRC en (financial/operational) audit. Kortom: op het snijvlak van business en de 2e of 3e lijn. In je nieuwe rol werk je in teamverband en werk je intensief samen met en begeleid je medewerkers uit de 1e lijn die risk & control frameworks opstellen en uitvoeren. Daarnaast word je sparringpartner voor het management en intermediair tussen de 1e en 3e lijn.
 • Aantoonbare kennis van het ontwikkelen en ervaring met het implementeren van interne beheersingssystemen waarin verschillende typen risico’s (operationeel, compliance en financieel) gecombineerd worden en vervolgens getest.
 • Trackrecord op het gebied van audit, implementatie, monitoring, advisering.
 • Kennis van GRC-tools.
 • Stevige persoonlijkheid, pragmatisch en resultaatgericht. Je kan snel inzicht verwerven, weet overzicht te behouden en je mening in en over te brengen.
 • Analytisch vermogen, proactief handelen en organisatiesensitiviteit.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie, overtuigingskracht, organisatorisch vermogen, faciliteren van workshops en onbesproken gedrag zijn trefwoorden die op jou van toepassing zijn.

Wat bieden wij
Een aantrekkelijk salaris, een 36-urige werkweek en een interessant pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, pensioenbijdrage en een ruime studiekostenregeling. Volop ruimte voor ontplooiing, zowel op vaktechnisch als persoonlijk gebied en een uitdagende en dynamische werkomgeving.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Diane Bollen, Recruiter, via 071-5 825 022. Direct solliciteren? Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via ons online sollicitatieformulier o.v.v. vacaturenummer 1503-016. Verder verwijzen wij graag naar www.werkenbijzorgenzekerheid.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Governance, Risk, Compliance, Operational Risk Management, Bedrijfskunde, Economie, Audit, Controlling, RA, RO, RC, RE, Finance, Financial>
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten