donderdag 30 april 2015

Financieel Adviseur bij Gemeente HaarlemmermeerFinancieel Adviseur


Haarlemmermeer is een van de grootste gemeenten in Nederland met ruim 144.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. We hebben weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol.

We zijn een jonge gemeente, maar hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e eeuwse gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk. Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van onze organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij ons. En bij onze ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Daar hebben we professionele mensen bij nodig, die midden in de maatschappij staan. We bieden je alle kansen om je breed te ontwikkelen.

Cluster Financiën & Administratie
Cluster Financiën & Administratie (F&A) adviseert bestuur, directie en de andere clusters, stelt de bestuurlijke P&C-producten en het financieel beleid op en levert ondersteunende diensten en producten aan de organisatie. Kenmerkend voor F&A zijn een open en persoonlijke benadering, deskundigheid, innovatievermogen en een proactieve en initiatiefrijke houding. Cluster F&A bestaat uit drie teams: Debiteuren/Crediteuren, Financiële Administratie & Informatievoorziening en Financieel Beleid, Control & Advies. In totaal werken bij F&A 60 medewerkers.

Team Financieel Beleid, Control en Advies
Binnen het team FBCA, bestaande uit 28 medewerkers, zijn vier kernteams actief. Het Team Planning en Control voert de regie op de totstandkoming van de P&C-producten en ondersteunt de adviesteams. De andere drie adviesteam onderhouden de contacten met de organisatie en adviseren en ondersteunen het bestuur en management over de brede bedrijfsvoering, de ontwikkeling en uitvoering van beleid en de verantwoording hierover. Ook het invulling geven aan onze control rol is belangrijk onderdeel van het dagelijks werk.

Jouw rol als Financieel Adviseur
Als adviseur werk je samen met een aantal collega’s in 1 van de drie adviesteams. Je levert een bijdrage op zowel strategisch-, tactisch- als operationeel niveau. Door jouw ervaring ben je een stevige gesprekspartner.
Je bent het aanspreekpunt voor verschillende clusters waar het gaat om de vertaling van de (financiële) kaders op organisatieniveau naar clusterniveau. Het eens in de zoveel tijd wisselen van clusters behoort ook tot de mogelijkheden. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, het management over de bedrijfsvoering, de Planning & Control producten en de ontwikkelingen op de beleidsvelden. Je bent in staat de vraag van de klant te vertalen naar concrete, duidelijke en begrijpbare adviezen, passend binnen de financiële kaders.
Je zoekt samenwerking om een beter resultaat neer te zetten, neemt vanuit FBCA desgevraagd deel aan organisatie brede projecten, kunt zelfstandig werken, maar bent een teamplayer.

Profielschets:
  • Je hebt een bedrijfseconomische achtergrond en HBO / WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als adviseur binnen overheid / non-profit;
  • Je hebt ervaring en affiniteit met de Planning & Control cyclus;
  • Je hebt ervaring met politiek bestuurlijke processen en hebt bestuurlijke sensitiviteit;
  • Je bent initiatiefrijk, proactief en kritisch opbouwend;
  • Je bent communicatief sterk en denkt actief mee met de klant;
  • Je bent in staat om onder tijdsdruk goed en collegiaal te presteren.

Deze functie is voor onbepaalde tijd en is ingeschaald in schaal 12 (maximaal € 5.207). Een (ontwikkel-)assessment kan een onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. De eerste gesprekken gaan plaats vinden in de week van 8 juni tot 12 juni 2015

Solliciteren
Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken. Solliciteren kan tot en met 31 mei 2015 via het sollicitatieformulier.

De functie is ingeschaald in schaal 12, maximaal € 5.207,00 o.b.v. 36-urige werkweek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: vacature Financieel Adviseur Hoofddorp – Finance Professional, Controller, Planning & Control Specialist, Financieel Beleidsadviseur Noord-Holland
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten