donderdag 30 april 2015

Senior Account Manager Projecten bij Itho Daalderop Nederland B.V.Itho Daalderop ontwikkelt, produceert en verkoopt alles wat met verwarming, ventilatie en warm water binnen de woonomgeving te maken heeft. Al meer dan een eeuw. Itho Daalderop is een bloeiend Nederlands bedrijf met 280 medewerkers. Onze missie is mensen gezond en comfortabel te laten wonen waarbij het onze uitdaging is dat dit ook energiezuinig gebeurt.
Al haar producten ontwikkelt en produceert Itho Daalderop in eigen beheer. Het hart van het bedrijf vormen dan ook de medewerkers. Die zijn nieuwsgierig en creatief, technisch uitstekend onderlegd en tegelijk breed geïnteresseerd. Communicatief en coöperatief. En ze hebben hart voor de zaak.
Itho Daalderop is groot geworden in de Nederlandse markt en vanuit die sterke basis worden flink wat kansen in buitenlandse markten benut. Niet alleen leveren we onze producten aan OEM-klanten, ook hebben we een vestiging in België. Itho Daalderop Nederland is een van de bekendste spelers op het gebied van binnenklimaat in de bouw- en installatiemarkt en marktleider op het gebied van ventilatie en boilers. Een innovatief en onderscheidend merk op het gebied van verwarming en duurzaam. We hebben veel ambities om verder te groeien en te innoveren en zoeken mensen die ons hierbij helpen met de juiste werkervaring, frisse ideeën en overtuigingskracht.

Projectsales
Je gaat werken bij het team Projectsales, een team binnen de Commerciële afdeling. Deze afdeling bestaat uit meerdere teams, met een bepaalde marktfocus, bijvoorbeeld Productsales, Projectsales of een specifieke markt. De Commerciële afdeling is verantwoordelijk voor de omzet op zowel korte als langere termijn, door het opbouwen en onderhouden van goede klantrelaties en het optimaal benutten van onze commerciële mogelijkheden. Een dynamische, veelzijdige en collegiale werkomgeving met volop ontwikkelingsmogelijkheden. Je herkent onmiddellijk professionaliteit.

Voor het Team Project Sales zijn wij op zoek naar een ervaren:

Senior Account Manager Projecten

regio Zuid-Oost Nederland (Full Time)


Wat ga je doen?
Als Senior Accountmanager Projecten heb je een actieve commerciële rol waarbij je op een hoger level en C-level acteert. Met jouw kennis van de sector en contacten in de bouwwereld, schakel je veelal op directie niveau en zet je Itho Daalderop verder in de markt. Je polst hierbij de behoefte van de klant en denkt mee in de uitdagingen van de klant. Je ben in staat hierbij de visie van Itho Daalderop op een overtuigende wijze over te brengen, waarbij je de uitdagingen van de klant en de kansen voor Itho Daalderop goed weet te combineren. Je kunt op alle gebieden meepraten (renovatie, nieuwbouw, Nul op de Meter, TCO, etc). Vanuit die inventarisatie draag je concrete oplossingen aan. Hierin zorg je voor een actieve opvolging van vragen van de klant en zorg je ervoor dat de relatie met de klant verder wordt uitgebouwd. Samen met het salesteam voer je contractonderhandelingen. Hiernaast maak je deel uit van externe denktanks en strategische, vaak landelijke projecten tezamen met klanten en/of andere toeleveranciers met betrekking tot onder andere het verduurzamen van woningen in de toekomst.

Jouw uitdaging:
 • Het creëren van New Business (inschatting is dat je ongeveer 50 % van je tijd hier mee bezig bent);
 • Het voeren van een kwalitatief goed accountbeheer bij een aantal bestaande relaties waardoor ook de business hier blijft groeien (inschatting is ongeveer 50% van je tijd);
 • Continue marktanalyse door het ontwikkelen en up-to-date houden van markt- en productkennis
 • Je weet onze conceptmatige oplossingen op dusdanige wijze te presenteren aan onze opdrachtgevers, dat deze door hen voorgeschreven worden in bestekken
 • Het zoeken naar mogelijke samenwerkingsverbanden met partners
 • Het zien en weten te benutten van kansen op de markt en het enthousiasmeren van de interne organisatie hiervoor
 • Je vervult de rol van sparring partner met betrekking tot duurzame, comfortabele en gezonde oplossingen voor het binnenklimaat in woningen.
 • Vanuit jouw senioriteit weet je een rol als sparringpartner voor het management van Itho Daalderop in te vullen, gebaseerd op jouw overtuigingskracht.

Wij vragen:
 • WO werk- en denkniveau, minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Minimaal 7 jaar commerciële ervaring bij een technisch bedrijf;
 • Diplomaat met flair en empathie, relatiebouwer en netwerker;
 • Iemand die op een professionele manier deuren weet te openen en het klantenbestand uit weet te bouwen;
 • Daadkrachtige persoonlijkheid, hands on, drang om zichtbaar impact te hebben op de resultaten;
 • Aantoonbaar trackrecord op gebied van commercie
 • De kracht om anderen op een vertrouwenwekkende wijze mee te nemen in de visie van Itho Daalderop.
 • Nuchtere persoonlijkheid, ambitieus maar geen dikdoenerij.
 • Je bent woonachtig in Zuid-Oost Nederland;
 • Kennis van / werkervaring binnen de woningbouwbranche geniet een sterke pre!

Wij bieden jou:
 • Een auto, laptop, smartphone en tablet behoren tot de basis;
 • Een professionele, gedreven en innoverende organisatie;
 • Goede primaire en secundaire voorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenvoorziening.

Solliciteren
Ben JIJ die enthousiaste collega die wij zoeken? Laat dan je motivatie met cv achter op onze sollicitatiepagina.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arco Knoester, Manager Projectsales via het nummer 010-4278500.

Ook kun je onze internetsite www.ithodaalderop.nl bezoeken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Accountmanager, Vertegenwoordiger, verkoper, Sales, Acquisiteur, Commercie
0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten