dinsdag 28 april 2015

Senior Inkoper Haarlem bij NedTrainHier ga je werken
NedTrain heeft als belangrijkste doel het technisch in topconditie houden van het rijdend materieel. Ook zorgen we – 24 uur per dag, zeven dagen per week – voor schadeherstel, revisie en reiniging van onze treinstellen. Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NedTrain uitgegroeid tot de partner voor (internationale)vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

De locaties van NedTrain Procurement zijn in Haarlem, Tilburg en Utrecht. Als (Senior) Inkoper heb je een standplaats, maar zal je ook met regelmaat moeten reizen, zowel in binnen- als buitenland.

NedTrain is op zoek naar een


Senior InkoperWat ga je doen?
Het team Procurement bij NedTrain is verantwoordelijk voor de inkoop van onderdelen voor het rijdend materieel van NS Reizigers en enkele andere spoorvervoerders. Daarin maakt de afdeling onderscheid in inkopen ten behoeve van revisie projecten en inkopen voor gepland en ongepland onderhoud.
Als (Senior) Inkoper ben je verantwoordelijk voor één of meerdere onderhouds- of revisie pakketten.
Je zult enerzijds conceptueel en “out-of-the-box” moeten kunnen denken en anderzijds de ontwikkelde Inkoop strategie kunnen vertalen naar resultaten.
Je weet dat samenwerking, zowel met collega’s uit de diverse disciplines als met leveranciers, de basis vormt voor succes. Als een echte regisseur ben je in staat om multidisciplinair doelen te realiseren. Je optimaliseert de gehele Supply Chain zowel intern als extern. Je zult opereren in een omgeving met veel vrijheid, bevoegdheden en ook verantwoordelijkheden. De (Senior) Inkoper rapporteert functioneel aan één van de teamleiders binnen de inkooporganisatie en hiërarchisch aan de manager Procurement.

Voor de afdeling zijn wij op zoek naar 3 (Senior) Inkopers, verdeeld over de locaties Haarlem en Berkel-Enschot (Tilburg):
 • (Senior) Projectinkoper Revisieprojecten voornamelijk werkzaam in en vanuit Haarlem, waarbij de focus met name zal liggen op tactische inkoopwerkzaamheden zoals het voeren van onderhandelingen met leveranciers en het afsluiten van projectcontracten (al dan niet als gevolg van een Europese Aanbesteding). Ervaring met Europese Aanbesteden is een pré; de functie biedt echter ook de mogelijkheid deze ervaring op te doen.
 • (Senior) Projectinkoper Onderhoudsprojecten, voornamelijk werkzaam in en vanuit Berkel-Enschot. De focus hierbij ligt op het contracteren van mechanische en elektrische spare parts voor het revisieproces van treincomponenten binnen NedTrain Componenten Bedrijf (NCB). Hierbij werk je samen met engineering, projectleiders, Supplier Quality Assurance (SQA) om tot het optimale resultaat te komen.
 • (Senior) Inkoper Elektrisch, voornamelijk werkzaam in en vanuit Berkel-Enschot, met de nadruk op contract- en leveranciersmanagement. Kennis van elektrotechniek, zowel hoog- midden als laagspanning. Op hoofdlijnen de risico’s begrijpen van hoogspanning in aandrijfsystemen.

Waar ben je goed in?
Voor deze functies is affiniteit met techniek en een commerciële instelling een must. Verder beschik je over:
 • een afgeronde HBO of WO opleiding, waarbij een opleiding met een technisch profiel een pré is
 • relevante werkervaring met inkoop, kwaliteit, planning en logistieke processen (QLTC)
 • goede communicatieve vaardigheden waarmee je kan acteren op verschillende niveaus
 • goede kennis van de Engels taal in woord en geschrift; kennis van de Duitse taal is een pre
 • een klantgerichte en commerciële instelling, en je hebt voldoende overtuigings- en daadkracht
 • reisbereidheid, in zowel binnen- als buitenland. (met name Duitsland, Zwitserland en Frankrijk)
 • ervaring in het werken met multidisciplinaire teams in een complexe omgeving;
 • conceptueel denkvermogen, je bent in staat strategie te vertalen in praktijk
 • Ervaring met ERP systemen als SAP en BAAN

Verder ben je gewend om op verschillende niveaus te acteren en heb je oog voor leveranciers en de wensen van de interne klant.

Vind je dit interessant?
Werken bij NedTrain is boeiend en biedt veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan hoog in het vaandel en wij bieden uiteenlopende doorgroeimogelijkheden binnen het inkoopwerkveld maar ook daarbuiten. Je kunt hierbij denken aan managementrollen maar ook aan specialisaties. Dit doen wij door regelmatig samen om tafel te zitten met onze medewerkers om ambities en carrièremogelijkheden af te stemmen. Voor de rol van (Senior) inkoper geldt een salarisrange van € 3.500,- tot € 5.000,- afhankelijk van niveau en eerdere werkervaring. Daarbij gelden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Vrij reizen OV-kaart 1e klas.

Informatie
Wil je meer informatie over deze functies, neem dan contact op met Folkert Sandberg via 06-12990688.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gespreksrondes.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Trefwoorden: Inkoper, Inkoop, Technisch Inkoper, Inkoper Techniek, Procurement, Supply Chain, Purchaser, Purchase, Buyer, Logistiek, Kwaliteit, Planning

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten