vrijdag 24 april 2015

Senior Risk Manager ALM & Counterparty Credit Risk bij VIVAT VerzekeringenVoor haar vestiging in Utrecht is VIVAT op zoek naar een:


Senior Risk Manager ALM & Counterparty Credit RiskDe afdeling ALM & Counterparty Credit Risk bewaakt de financiële risico's binnen de verzekeraar. ALM & Counterparty Credit Risk ondersteunt bij het aangaan en beheersen van deze risico's in samenhang met de overige risico's en het rendement.

De afdeling ALM & Counterparty Credit Risk:
 • ondersteunt het senior management bij het formuleren van het risicoprofiel;
 • ontwikkelt, stelt en bewaakt kaders en beleid om het risicoprofiel beter te kunnen bewaken;
 • ontwikkelt methoden en rapportages voor het financiële risicomanagement;
 • challenget de 1e lijn (asset management, balansbeheer, credit en business) en doet voorstellen en maakt rapportages voor het financiële risicomanagement;
 • vervaardigt ad-hoc analyses over het financiële risicomanagement;
 • fungeert als belangrijke adviseur hierover richting senior management.

ALM & Counterparty Credit Risk functioneert als 2e lijns afdeling voor alle financiële risico's binnen de verzekeraar. De benadering van deze risico’s is vanuit een integraal risicoperspectief en met een brede externe blik. Hierdoor opereer jij op een breed terrein binnen de verzekeringsorganisatie.

Als Senior Riskmanager ben je verantwoordelijk voor:
 • Het ontwikkelen van kaders, beleid, methoden en rapportages voor het financiële risicomanagement.
 • Het challengen van de 1e lijn (asset management, balansbeheer, credit en business) voorstellen en rapportages.
 • Het adviseren hierover richting de interne en externe stakeholders en risicocomités.
 • Het beoordelen en bewaken van de relevante risicolimieten.
 • Het actief aangaan en onderhouden van relaties met interne partijen (business units, vermogensbeheerder ACTIAM, Balance Sheet Management) en externe partijen.
 • Het op heldere wijze communiceren en rapporteren van complexe zaken richting het management.

Wij vragen:
 • Afgeronde MSc in econometrie, actuarial sciences of aanverwante (kwantitatieve) technische studie.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen het ALM-, credit- of insurance-risicomanagement domein binnen een verzekeraar of bij een hieraan gelieerde instantie.
 • Ervaring met risicomanagement vanuit een breed en integraal risicoperspectief is een pré.
 • Kennis van Solvency II is een pré evenals een goede beheersing van de Engelse taal.

Competenties
 • Je bent een doortastende persoonlijkheid en communicatief sterk. Je bent in staat om een onafhankelijk oordeel te vormen en deze binnen de organisatie voor het voetlicht te brengen
 • Je bent oplossingsgericht, analytisch en beschikt over executiekracht. Je houdt van samenwerken (teamspeler). Verder ben je flexibel en zie je in veranderingen mogelijkheden en kansen.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Financial Risk
De afdeling ALM & Counterparty Credit Risk is een onderdeel van Financial Risk. De activiteiten van Financial Risk omvatten beleidsadvisering en het leveren van stuurinformatie aan de Raad van Bestuur en Directie op het gebied van financiële risico's. Voorbeelden van deze gebieden zijn: marktrisicobeheer, balanssturing, kredietrisicobeheer op portefeuilleniveau, liquiditeitsmanagement, kapitalisatie, verzekeringstechnisch risicobeheer en de prijsstelling van de producten en diensten. Ook ontwikkelen we tools die het verantwoordelijke lijnmanagement ondersteunen bij het beheersen van hun risico's. De (internationale) best practices en de eisen van wet- en regelgeving (zoals Solvency II) zijn hierbij uitgangspunten.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Patrice Schutte-Bosma, Afdelingshoofd ALM & Counterparty Credit Risk. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marguerite Barsingerhorn, Senior Recruiter op 06-22044541.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten