maandag 20 april 2015

Programmamanager Participatiefonds bij Het Vervangingsfonds / ParticipatiefondsProgrammamanager Participatiefonds


(1,0 fte)


Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn twee (privaat vormgegeven) zelfstandige bestuursorganen (ZBO's). De belangrijkste taak van deze stichtingen is om de vervangings- c.q. de werkloosheidskosten die schoolbesturen in het Primair Onderwijs (PO) moeten maken, te verevenen over alle aangesloten schoolbesturen. Hierdoor kunnen deze kosten voor de PO-sector als geheel zo laag mogelijk blijven. Deze taak wordt ondersteund door dienstverlening op het gebied van het terugdringen van ziekteverzuim binnen het PO en de re-integratie van werklozen. Door hun werkzaamheden leveren de fondsen een belangrijke bijdrage aan de continuïteit en kwaliteit van het Primair Onderwijs. Begin 2015 is binnen het Vervangingsfonds een derde organisatie ontstaan: Predu. Deze organisatie is er om schoolbesturen die (willen) uittreden bij het Vervangingsfonds, een alternatief te bieden op het gebied van professionele HR-dienstverlening en het afdekken van de financiële risico’s bij verzuim.

De besturen van genoemde fondsen worden ondersteund door een gemeenschappelijk bestuursbureau, gevestigd in Rotterdam. Bij dit bestuursbureau werken momenteel circa 40 personen. De fondsen hebben de komende jaren te maken met ingrijpende ontwikkelingen en veranderingen, waarbij zij samen met het bestuur en de sociale partners toewerken naar een nieuw stelsel dat tussen 2018 en 2020 zijn beslag moet krijgen.
Het Participatiefonds is op zoek naar een ervaren Programmamanager, om de herpositionering van het Participatiefonds door te ontwikkelen en om aan deze transitie concrete projecten en activiteiten te verbinden.

Wij vragen:
Als programmamanager fungeer je als algemeen projectleider van het moderniseringsprogramma en stuur je in die rol alle projectdeelnemers inhoudelijk aan. Je werkt inhoudelijk nauw samen met materiedeskundige beleidsmedewerkers en initieert, coördineert en bewaakt de ontwikkeling en implementatie van het programma binnen de door de directie gestelde kaders en uitgangspunten Ook zorg je voor een adequate afstemming met en betrokkenheid van alle relevante stakeholders.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een tijdige en juiste informatievoorziening aan de directie en het bestuur ten aanzien van alle zaken die het moderniseringsprogramma raken. Bovendien lever je een bijdrage aan de algemene beleidsontwikkeling en –uitvoering binnen het Participatiefonds.

Jij hebt:
Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als project- of programmamanager. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van veranderprocessen in een publiekrechtelijke organisatie. Daarbij beschik je over gevoel voor, en inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen. Ondernemerschap, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en samenwerken zijn trefwoorden die bij je passen. Je bent analytisch scherp en uiteraard beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Kennis van arbeidsmarktvraagstukken, WWZ en/of ervaring in het primair onderwijs zijn een pre.

Wij bieden:
Een zelfstandige, uitdagende, afwisselende baan in een interessant, complex werkveld. Een inspirerende werkomgeving met professionele collega’s. Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 5.906 (schaal XI APG) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, excl. 8% vakantietoelage en 7,45% eindejaarsuitkering. Uiteraard bieden wij ook een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie
Voor algemene informatie kun je op onze website kijken via www.participatiefonds.nl, www.vervangingsfonds.nlen www.predu.nl. Met inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij mevr. H.P. Coppens, manager strategie & innovatie, telefoonnummer 010 2177640. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Maartje Langeveld, HRM adviseur, telefoonnummer 06 2358 3586.

Solliciteren op de vacature
Ben jij een ervaren programmamanager met politiek-bestuurlijke sensitiviteit? Dan zijn wij op zoek naar jou. Laat voor 4 mei 2015 je sollicitatiebrief en CV achter op onze sollicitatiepagina.
De 1e gespreksronde vindt plaats op maandag 11 mei en dinsdag 12 mei 2015. Een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: vacature Programmamanager Rotterdam, Programma Manager, Projectmanager, Project Manager, Projectleider, Coördinator, Zuid-Holland

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten