maandag 20 april 2015

Trainee bij Gemeente AmsterdamTraineeship Gemeente AmsterdamTijdelijke baan, voor 2 jaar, start 1 september 2015, 36 uur per week Ben je nieuwsgierig, (maatschappelijk) gedreven, recent afgestudeerd (hbo/wo) en heb je een passie voor de stad Amsterdam? Dan is dit jouw kans, want vanaf 1 september 2015 zullen 21 getalenteerde trainees starten bij de gemeente Amsterdam!

Waarom trainee worden bij de gemeente Amsterdam?
De mooiste stad verdient de beste mensen. Als trainee krijg je daarom niet alleen de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau, maar krijg je ook uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van relevant en resultaatgericht leren en ontwikkelen.

De functie
Je leert de dynamiek van de organisatie goed kennen, omdat je gedurende twee jaar aan minstens 3 uiteenlopende opdrachten werkt. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als beleidsontwikkelaar, maar je kunt er ook voor kiezen om dichter bij het bestuur of de uitvoering te werken. Je verkent, analyseert en voert overleg met instanties, belangenorganisaties en overheden over uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken. Je draagt op deze wijze bij aan de ontwikkeling van beleid of adviseert bestuur en organisatie op politiek gevoelige issues. Als trainee van de gemeente Amsterdam krijg je de ruimte om te bepalen welke ervaring je wilt opdoen en welke traineeplekken het best passen bij jouw gewenste ontwikkelingen.

Wij vragen

Opleidingsniveau en -richting
De gemeente Amsterdam gaat uit van een gemeentebreed traineeprofiel. Je bent niet langer dan twee jaar geleden afgestudeerd en hebt maximaal twee jaar werkervaring. Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Alle studierichtingen zijn daarin welkom.

Persoonskenmerken
Als trainee voel jij je prima thuis in een organisatie die voortdurend in beweging is en opereert vanuit het perspectief van Amsterdammers. Je bent flexibel en speelt soepel in op de situatie die je aantreft en vergaart zelfstandig en op proactieve wijze de informatie die voor de voortgang nodig is. Je bent een netwerker pur sang en onderhoudt relaties op natuurlijke (authentieke) wijze. Als ambassadeur van de gemeente Amsterdam kijk je met een (organisatorische) brede blik naar de verschillende issues. Je neemt collega’s op inspirerende wijze mee in de ontwikkelingen. Daarnaast onderken je de aanwezige kennis van de ervaren generaties en wil je graag van hen leren. Als trainee heb je de focus op het boeken van resultaten en vind je het belangrijk hierover het gesprek te voeren.

Competenties
  • Analytisch vermogen: snel verbanden kunnen leggen, vlot de kern van complexe zaken zien;
  • Samenbindend vermogen: organisatie breed op effectieve wijze bruggen slaan;
  • Inventiviteit: flexibele geest, kan out of the box denken, oplossingsgericht;
  • Verantwoordelijkheid: stelt concrete doelen, komt afspraken na en levert;
  • Initiatiefrijk: wacht niet af, ziet waar kansen zijn en komt in actie;
  • Leervermogen: open leerhouding, voortdurend verbeteren en ontwikkelen

Wij bieden
Als trainee krijg je een tijdelijke aanstelling van twee jaar. Het salaris is voor alle trainees gelijk en de inschaling vindt plaats in salarisschaal 9.0 (€ 2.444,- bruto per maand bij een volledige werkweek). De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Denk hierbij aan een 36-urige werkweek, flexibele werktijden, mogelijkheden voor bijzonder verlof en een cafetariamodel.

Na een introductieprogramma volg je, samen met de andere trainees in de stad, een leer- en ontwikkelprogramma verspreid over het traineeship.
Bij de gemeente Amsterdam heerst een toegankelijke en informele werksfeer waar initiatief op prijs wordt gesteld. Daarbij richt je je actief op wat Amsterdammers nodig hebben en kijk je hoe jij daar een bijdrage aan kunt leveren. De gemeente biedt haar medewerkers volop de kans zich te blijven ontwikkelen via een uitgebreid aanbod aan workshops en trainingen. Aan het einde van je traineeship kun je solliciteren naar functies binnen de gemeente Amsterdam. De gemeente heeft de ambitie om goed functionerende trainees te behouden en biedt hen hierin voldoende doorstroommogelijkheden. Het traineeship is voor de gemeente hét instrument om talentvolle jonge mensen binnen te halen en hen een uitstekende start te bieden voor een carrière binnen de gemeente Amsterdam.

De organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stad wordt bestuurd door de gemeenteraad, burgemeester en wethouders van Amsterdam en de stadsdelen. Stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. De clusters bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De komende tijd valt er met name op het gebied van bedrijfsvoering nog veel winst te halen, voornamelijk in het verder optimaliseren van de gemeentelijke financiën, HRM-, juridische-, ICT- en organisatievraagstukken. Ook staan de stadsdelen voor de uitdaging om vanuit de opgave van het gebied passend uitvoering te geven aan stedelijk beleid. Op het gebied van de decentralisaties in de zorg ligt er de uitdaging om nieuwe taken eigen te maken zonder dat de Amsterdammers daar last van ondervinden.
Bekijk http://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie/ voor meer informatie over de gemeentelijke organisatie en de opgaves en trends van de clusters, bestuur & organisatie en de stadsdelen.

Informatie
Informatie over het traineeship vind je terug op www.amsterdam.nl/traineepool. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Purcell Sewnundun, Teammanager Traineepool, via p.sewnundun@amsterdam.nl. Voor vragen over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met JS Consultancy; per mail via info@jsconsultancy.nl (o.v.v. Traineepool 15) of telefonisch via 023 551 2333.

Sollicitaties
Heb je belangstelling voor het traineeship van de gemeente Amsterdam en wil je solliciteren? Solliciteer dan direct via onze sollicitatiepagina!

Solliciteren kan tot uiterlijk 10 mei 2015. Geef ons in je motivatiebrief inzicht in hoe jij jouw bijdrage wilt leveren en vertel bijvoorbeeld over een mogelijk eerste project wat jij binnen de gemeente zou willen oppakken.

Beperkingen die mogelijk van invloed tijdens de selectieprocedure
Gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat iedereen een gelijke kans heeft in de selectieprocedure. Wanneer je te maken hebt met een (fysieke) beperking of beperkende omstandigheden, denken we graag met je mee over hoe we maatwerk aanpassingen kunnen bieden. Wil je ons tijdig een e-mail sturen waarin je beschrijft wat je beperkingen zijn en aangeven of er bepaalde aanpassingen nodig zijn om de capaciteitentest en het groepsassessment op locatie te maken? Dit kan naar info@jsconsultancy.nl o.v.v. sollicitatie Traineepool 15.

“De gemeente Amsterdam voert diversiteitbeleid. De gemeente wil dat het personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en opleiding een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Elke vacature staat open voor zowel mannen als vrouwen, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.”

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten