vrijdag 27 maart 2015

Afdelingshoofd Medisch Advies bij REAALReaal Schade is voor het AOV team op zoek naar een afdelingshoofd Medisch Advies.

Ben jij een afdelingshoofd met leidinggevende kwaliteiten en beschik je over een natuurlijk overwicht, lees dan snel verder!


Reaal heeft voor haar afdeling schade een vacature voor een


Afdelingshoofd Medisch AdviesDe functie
In de functie van afdelingshoofd Medisch Advies ben je verantwoordelijk voor de aansturing van een team van medisch acceptatieadviseurs, medisch adviseurs (artsen, in eigen dienst en externen) en de secretariële ondersteuning.

Je bent een belangrijk klankbord voor de medewerkers. Je begeleidt de medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling op hun vakgebied en competenties. Dit doe je onder meer via de plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je hebt te maken met hoogopgeleide (medisch) professionals waar je leiding aan moet geven.

Verder begeleid je het verandertraject om een LEAN verzekeraar te worden. Reaal AOV bedrijf is bezig hierin een cultuuromslag te maken. Dit verlangt voortdurende aanpassing van de processen, een nieuwe manier van werken en daarmee ander gedrag van medewerkers. Je dient deze verandering te begeleiden, te faciliteren en bij te sturen.

Verantwoordelijkheden
 • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de operationele KPI’s (kritische prestatie indicatoren) van de afdeling.
 • Je bent ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de realisatie en voortgang van het LEAN traject en de genoemde cultuuromslag.
 • Je bent aanspreekpunt voor vertegenwoordigers van andere afdelingen zoals de andere afdelingen binnen AOV (claimadvies, nieuwe klanten en claimbesluit, bestaande klanten) en de verkoopafdeling, marketing, (product) ontwikkeling en overige interne en externe klanten.

Wij vragen
 • HBO+/Academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding met medische achtergrond.
 • Leidinggevende ervaring is een vereiste.
 • In bezit van de relevante WFT en/of binnen AOV verlangde diploma’s is een vereiste.
 • Vakspecifieke opleidingen op het gebied van schadeverzekeringen en procesoptimalisatie (LEAN).
 • Ruime ervaring met verandertrajecten en changemanagement.
 • Analytische (cijfermatige) ervaring met verzekeringstechnische resultaten.
 • Iemand die in staat is met REAAL te vernieuwen en de afdeling in deze ontwikkelingen mee te nemen.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Competenties
Je bent een initiatiefrijke, communicatief sterke en gedreven persoonlijkheid met een klantgerichte houding die gaat voor de opbouw van een duurzame relatie. Je beschikt over impact- en overtuigingskracht, inlevingsvermogen en kunt je goed verplaatsen in de wensen en situatie van een ander. Verder ben je in staat mensgericht te coachen, met oog voor ontwikkeling en resultaat.

Bijzonderheden
Een selectieassessment bij een extern bureau maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Door middel van een selectieassessment (inclusief een praktijksimulatie) wil Reaal AOV naast persoonlijke gesprekken met het eigen management inzicht krijgen hoe je zou functioneren in deze functie.

De afdeling
De afdeling houdt zich bezig met de medische beoordeling van aanvragen van AOV verzekeringen, de administratieve verwerking ervan en het medische deel van de claimbehandeling van AOV verzekeringen.

Zowel medische acceptatie als medische claimbehandeling vindt plaats in nauwe samenwerking met andere disciplines.

REAAL
Het vergroten van financiële veerkracht, dát is de ambitie van Reaal. Dit doen wij door onze (potentiële) klanten te helpen om weloverwogen keuzes te maken in hun financiële situatie. Keuzes die hen nu verder brengen, maar ook straks. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Én, als zij ons nodig hebben, zijn we er natuurlijk voor hen. We helpen onze klanten op een eigentijdse en optimistische manier. Door te blijven inspelen op de veranderende klantwensen en te denken in kansen en mogelijkheden. Wij maken daarbij complexe financiële situaties behapbaar en inzichtelijk. Daarbij bepaalt de klant zijn eigen route, of hij nu zelf zijn zaken met REAAL regelt, of via een onafhankelijke adviseur. Of een combinatie daarvan. Zo helpen wij onze klanten financieel veerkrachtig te worden.
Reaal, Leef je leven. Reaal is onderdeel van VIVAT Verzekeringen.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasje cultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marloes Mekelenkamp, recruiter op 020-3478099.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten