donderdag 19 maart 2015

Lid Raad van Toezicht bij Amphia Ziekenhuis



De stichting Amphia is voor haar ziekenhuis op zoek naar meerdere leden voor de functie van:

Lid Raad van Toezicht



Amphia is een groot algemeen ziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. Het is lid van de Vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken. Ruim 260 medisch specialisten, 4700 medewerkers en 350 vrijwilligers streven continu naar optimale patiëntenzorg. Iedereen die in Amphia werkt, heeft onze kernwaarden in de genen: bevlogen, betrokken, betrouwbaar en bereikbaar. Zo bieden wij patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: www.amphia.nl.

Uw profiel
Wegens het verstrijken van zittingstermijnen in 2015, zoekt de Raad van Toezicht twee nieuwe leden. Herkent u zich in onderstaand profiel, dan wordt u van harte verzocht te solliciteren.
  • U hebt brede bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in grotere organisaties en weet een juist evenwicht te behouden in betrokkenheid en bestuurlijke afstand;
  • U hebt affiniteit met ziekenhuiszorg en oog voor de maatschappelijke veranderingen waaraan zorginstellingen – en het toezicht daarop – onderhevig zijn;
  • U staat graag de Raad van Bestuur met raad en als klankbord terzijde en bent ook in staat het beleid van de stichting en het functioneren van de Raad van Bestuur te toetsen;
  • Uw taken als toezichthouder oefent u bij voorkeur uit in teamverband, waarbij u het vermogen hebt op hoofdlijnen een oordeel te vormen over door de Raad van Bestuur voorgelegde aangelegenheden;
  • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling spreken voor u vanzelf;
  • U hebt inzicht in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als Amphia stellen;
  • U bent bereid om ten minste vier jaar als lid van de Raad van Toezicht te functioneren en bent daarvoor voldoende beschikbaar. U kunt eenmaal voor een periode van vier jaar worden herbenoemd.

Voor de huidige vacatures is het Amphia Ziekenhuis op zoek naar leden die naast de bovenstaande eigenschappen nog aantoonbaar financieel onderlegd zijn of inhoudelijke medisch(-specialistisch)e kennis te bezitten, dan wel kennis van zorgprocessen.

Procedure
Er is een benoemingscommissie, die bestaat uit de heer André Goedée als voorzitter van de Raad van Toezicht en Floris Sanders, radioloog, lid van de Raad van Toezicht. De heer Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur treedt op als adviseur van deze commissie. De commissie selecteert uit de sollicitaties de geschikte kandidaten en legt deze voor aan de plenaire Raad van Toezicht. Er is adviesrecht van de Raad van Bestuur, de Ondernemingsraad en de Verpleegkundige RegieRaad. Nadat deze procedure naar wens is verlopen volgt de benoeming door de Raad van Toezicht.

Solliciteren
Indien u interesse hebt voor deze functie, verzoeken wij u vriendelijk ons cv met uitgebreide motivatie te doen toekomen. U kunt uw sollicitatie achterlaten op onze sollicitatiepagina. t.a.v. de secretaris van de Raad van Toezicht, mr. Frank de Haan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten