woensdag 25 maart 2015

Senior Engineer Werktuigbouwkunde Haarlem bij NedTrainNedTrain is op zoek naar een


Senior Engineer Werktuigbouwkunde HaarlemWat ga je doen?
Meewerken aan de modernisering van de vloot intercitytreinen? Voor de afdeling Engineering in Haarlem zijn wij op zoek naar een gedreven Senior Engineer Werktuigbouwkunde. Jij bent als Senior Engineer betrokken bij de revisie, ombouw en modernisering van treinen. De afdeling waar jij komt te werken draagt zorg voor materieel technische voorbereiding van door NedTrain uit te voeren moderniseringen. Daarbij behoren ook omvangrijke constructiewijzigingen, revisies en schadeherstellingen. Jij draagt vanuit jouw elektrotechnische expertise bij aan toonaangevende moderniseringsprojecten doordat jij technisch inhoudelijk weet waarover je praat.

Door jouw deskundigheid treed je op als technisch geweten en vraagbaak voor de organisatie op de volgende vakgebieden:
  • Integratie/interface management
  • variatiemanagement (regie voeren dat alle ontwerpers voldoende rekening houden met tolerantieafwijkingen van de rijtuigen)
  • vrijloop draai- en wielstellen (zorgdragen dat niet binnen het profiel van vrije ruimte van de draai- en wielstellen ontworpen wordt)
  • Brandveiligheid
  • Conservering
  • RAMSHE/LCC
  • Ruimte & Interface manager (team aansturen dat borgt dat alle toebedeelde ruimtes en interfaces in het 3D model gedurende ontwerpproces gerespecteerd worden).
  • Massamanagement
  • Sterkte & stijfheid

Je rapporteert en adviseert over technische oplossingen omtrent bovengenoemde vakgebieden. Je stuurt constructeurs, engineers en co-designers aan en ondersteunt en begeleidt hen in de technische taakuitvoering als het gaat om bovenstaande vakgebieden. Je beoordeelt alle producten op kwaliteit en volledigheid als deze betrekking hebben op bovengenoemde vakgebieden. Daarnaast adviseer je project- en lijnmanagement over kwaliteitsverbetering van producten en processen.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over een HBO/WO-opleiding in de richting werktuigbouwkunde, aangevuld met opleidingen/ervaring op het gebied van sterkte & stijfheidsberekeningen. Je bent een expert op het gebied van sterkte & stijfheidsberekeningen (FEM- en handberekeningen)

Je bent proactief, klantgericht en resultaatgericht. Je kunt beïnvloeden, overtuigen en technisch aansturen. Je hebt een sterk analytisch en conceptueel vermogen. Je bent communicatief vaardig en hebt een goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast is het lezen en begrijpen van Duitse documenten voor jou geen probleem.

Hier ga je werken
NedTrain, een zelfstandige dochteronderneming van NS, is al meer dan 150 jaar de specialist in onderhoud en service. NedTrain verzorgt voor de grootste klant, NS, tevens langetermijnrevisie van componenten, zoals draai- en wielstellen en dieselmotoren. Modernisering van treininterieurs en installatie van veiligheidssystemen behoren ook tot de activiteiten. De medewerkers van NedTrain zijn betrokken en zitten dicht op de processen van de klant. Ze denken en doen mee en maken zo van NedTrain een nog slagvaardiger organisatie. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa’s modernste onderhoudbedrijf in rollend materieel.

Vind je dit interessant?
Werken bij NedTrain betekent werken in een operationele en technische omgeving en direct een bijdrage leveren aan de klantentevredenheid en het bedrijfsresultaat. Het is een complexe omgeving die je uitdaagt om je eigen grenzen te verleggen en je zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 4.600,- bruto per maand op basis van 36 uur met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Arjan van der Gaag, NS Recruitment op 030-2353646.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Engineer, Werktuigbouw, Werktuigbouwkundig, Werktuigbouwkunde, Technisch ontwerp, Treinbouw, Technisch Adviseur, Adviseur Techniek, Engineering, Elektrotechniek, Elektrotechnisch

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten