vrijdag 20 maart 2015

Specialist Bijzonder Beheer bij SNS Bank N.V.



SNS Bank heeft voor haar hoofdkantoor in Utrecht een vacature voor een

Specialist Bijzonder Beheer



Als Specialist Bijzonder Beheer bijzondere risico’s behandel je zelfstandig complexe bijzonder beheer & fraude dossiers en neem je in overleg besluiten over behandelstrategie en voert deze uit. Je schakelt pro-actief met deurwaarders, incassobureaus, makelaars, notarissen en advocaten.

Wat ga je doen?
  • Je behandelt zelfstandig complexe bijzonder beheer dossiers.
  • Je schakelt pro actief met Juridische Zaken, Veiligheidszaken, deurwaarders, incasso- en onderzoeksbureaus, afdeling compliance en (mogelijk) betrokken externe juristen over de behandeling van dossiers.
  • Je vertegenwoordigt de bank in rechte (executiegeschillen, kort gedingen, rechtszaken, hoger beroep).
  • Je bent verantwoordelijk voor tijdige en adequate beoordeling en afstemming van zorgplichtissues, mogelijke reputatierisico’s, mitigeren van media-aandacht.
  • Verder hou je je bezig met het overnemen van alle verkoophandelingen van de eigenaar van het woonhuis/onderpand en handelt daarmee namens de klant (op basis van een onherroepelijke volmacht).
  • Je adviseert en besluit over biedingenstrategie op de veiling en maakt daarbij ook de zakelijke afweging tegen welke prijs een onderpand door de bank wordt gekocht.
  • Je bent ‘Sparring partner’ voor het Management van Bijzonder Beheer voor vakinhoudelijke issues en voor Bijzonder Beheerprocessen en je levert tevens bijdragen aan diverse projecten en/of werkgroepen.
  • Zo nodig neem je deel aan kredietcommissie(s) binnen Bijzonder Beheer.
  • Je behandelt zelfstandig problemen die niet eerder voorgekomen zijn en waarbij de oplossing niet bekend is.

Wat wij van jou vragen
  • Afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur richting Juridisch/Rechten
  • Diploma WFT Basis is een must.
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met de vastgoedmarkt.
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het beheren en verkopen van complexe bijzonder beheer dossiers.
  • Minimaal 3 jaar ervaring bij een bank of notariskantoor.
  • Juridische kennis op het gebied van onderhandse verkoop, executietrajecten, beleid, wetgeving, fiscale regelgeving en wet- en regelgeving aangaande verhaalsmogelijkheden.
  • Up-to-date blijven van de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de markt.

Competenties
Je bent resultaat- en klantgerichtheid. Je kunt bent een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken. Je bent analytisch sterk, bent besluitvaardig, neemt initiatief en hebt een goed beoordelingsvermogen. Je bent communicatief vaardig en hebt een flinke dosis impact- en overtuigingskracht. Verder ben je doortastend, durf je beslissingen te nemen en ben je een stevige sparring partner.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie en kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken) en je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden kun je vinden op www.snsreaal.nl.

SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V. gaat met de merken SNS, ASN Bank, Regiobank, BLG Wonen en Zwitserleven Sparen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

De afdeling Bijzonder Beheer
Op de afdeling Bijzonder Beheer worden betalingsachterstanden van particuliere relaties behandeld. Daarbij staat de behartiging van de belangen van de klant voorop. De medewerkers van de afdeling onderzoeken in samenwerking met de betrokken relatie wat de beste oplossing voor relatie en bank is. Daartoe worden de continuïteitskansen, de kredietbehoefte en de financieringsmogelijkheden beoordeeld en wordt - zo mogelijk - een traject uitgezet om de problemen op te lossen. Het kan ook zijn dat relaties in surséance van betaling en faillissement terechtkomen. De taak van de afdeling is dan om zekerheden van de bank zo goed mogelijk te gelde te maken respectievelijk de strop voor de bank zo klein mogelijk te laten zijn.

Solliciteren
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Caroline van Oppen, Senior Recruiter Interim, 06-12359703. Vragen over de functie kun je stellen aan Petra Loogman - Robat, Afdelingshoofd op 06-20437321.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten