vrijdag 27 maart 2015

HSE Officer bij Biodiesel Amsterdam B.V.Biodiesel Amsterdam produceert 2de generatie biodiesel van hoge kwaliteit, die is gemaakt van gebruikte plantaardige oliën en vetten (zogenaamde 2de generatiegrondstoffen). Biodiesel Amsterdam heeft in 2010 een hypermoderne productiefaciliteit in bedrijf genomen, waar jaarlijkse 130 miljoen liter biodiesel wordt geproduceerd.
Biodiesel Amsterdam maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische restromen en frituurvet geen bruikbare energie of materiaal verloren gaat.

Het Simadan bedrijfscomplex is gevestigd op het Amsterdamse haventerrein. Eén van ‘s werelds belangrijkste logistieke knooppunten, waarop goederen snel en efficiënt middels verschillende vervoersmodaliteiten getransporteerd worden naar het Europese achterland. Voor Simadan een uitstekende locatie waarop meerdere bedrijven een bijdrage leveren aan het verwerken van organische reststromen en daarbij harmonisch op elkaar zijn afgestemd.

Afdeling
De QHSSE afdeling heeft de verantwoordelijkheid voor het continu realiseren van verbeteringen in kwaliteitsborging door kennis en kunde op het gebied van kwaliteit, veiligheid, terreinbeveiliging en milieu uit te dragen binnen de organisatie alsmede het toezien op en naleven van alle relevante wet- en regelgeving, w.o. certificeringen en vergunningen.

Wegens uitbreiding van de afdeling QHSSE zijn wij op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige:

HSE OfficerFulltime
Standplaats Amsterdam


Wat ga je doen?
Als HSE officer hou je actief toezicht op veiligheid, naleving van voorschriften en wetgeving. Daarnaast draag je actief bij aan het behalen van alle bedrijfsdoelstellingen, KPI’s en standaarden, inclusief alle wettelijke vergunningen op HSSE gebied.

De HSE officer heeft een centrale rol in de veiligheidsorganisatie. Dit betekent onder andere advisering, toezicht en uitvoering van taken op gebied van het bedrijfsnoodplan, PBM’s, interne audits, MOC’s, TRA’s, RI&E’s en andere veiligheidsstudies. Je zorgt voor het vergroten van de safety awareness d.m.v. het geven van voorlichting en trainingen, lopen van de dagelijkse veiligheidsronde en het aanspreken van medewerkers. Je hebt een actieve rol (coördinatie en opvolging) aangaande verbeteringen op de werkvloer die o.a. voortvloeien uit gemelde (bijna)ongevallen. Je houdt het veiligheidsbeheerssysteem actueel en begeleidt audits. Daarnaast treed je op als veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen en preventie medewerker.

Wij vragen
 • Afgeronde HBO opleiding aanvullend met een MVK of HVK opleiding;
 • Minimaal 7 jaar werkervaring in een productie-omgeving met als vakgebied HSSE;
 • Ervaring bestaande uit de combinatie veiligheidskunde en arbeidshygiëne is een zeer sterke pré;
 • Affiniteit met de procesindustrie en/of techniek;
 • Bij voorkeur in het bezit van het certificaat vakbekwaamheid voor veiligheidsadviseur voor vervoer van gevaarlijke goederen (ADR/ADN);
 • Ervaring met ISPS, bij voorkeur opleiding tot PFSO officer gevolgd
 • Een kritische blik op werkprocessen en continue alert op verbetermogelijkheden;
 • Kennis van BRZO, ARBO wet- en regelgeving;
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties
 • Analytisch en probleemoplossend denkvermogen;
 • Zelfstarter, assertief, initiërend en vasthoudend;
 • Integer, betrouwbaar en betrokken;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en overtuigend;
 • Doel- en resultaatgericht, waarbij de zorgvuldigheid niet uit het oog wordt verloren;
 • Flexibel en stressbestendig.

Wij bieden:
Een uitdagende functie in een dynamische, Business to Business gerichte omgeving, die een sterke groei doormaakt en volop in beweging is. De organisatie kenmerkt zich door een informele en resultaatgerichte cultuur waar initiatieven, zelfstandigheid en pro activiteit zeer worden gewaardeerd en ondernemerschap de ruimte krijgt. In Amsterdam zal je deel uitmaken van een 'state of the art' productiefaciliteit op het gebied van de verwerking van organische restmateriaal. Wereldwijd een uniek project op het gebied van toekomstige energie. Wij bieden naast uitdagende werkzaamheden in een dynamische werkomgeving, een marktconform salaris afhankelijk van werkervaring en opleiding en een concurrerend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van cv zien we graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Lonneke Tokkie (QHSSE manager), telefonisch bereikbaar op 020-2192916. Kijk ook eens naar onze andere vacatures op www.rotie.nl of www.biodieselamsterdam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Trefwoorden: HSE Coördinator, Health Safety, Environment, Procesindustrie, Procestechniek, MVK, HVK, Veiligheid, Veiligheidskunde, Veiligheidsadviseur, BRZO, ARBO, Milieu, Veiliheidskundige, Veiligheidskundige, HSE

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten