donderdag 26 maart 2015

Manager Fondsenbeheer bij PGGMPGGM heeft voor haar vestiging in Zeist een vacature voor een:

Manager FondsenbeheerJouw functie
De functie van Manager Fondsenbeheer is gericht op de fund management taken van P&FM. In je rol als Manager Fondsenbeheer ben je verantwoordelijk voor het beheer over de beleggingsfondsen van PGGM. Dit alles om de directie Vermogensbeheer aantoonbaar in control en AIFMD compliant te laten zijn. Je doet dit in lijn met- en binnen de kaders van de strategie van PGGM met als doel om potentiele en bestaande participanten kwalitatief hoogwaardige beleggingsfondsen te bieden. Je zorgt er daarbij voor dat de PGGM beleggingsfondsen voldoen aan wet- en regelgeving en fiscaal-juridische vereisten.

Als Manager Fondsenbeheer lever je een bijdrage aan het jaarplan en de begroting voor de Vermogensbeheer doelstellingen. Daarnaast draag je zorg voor realisatie en bewaking van die doelstellingen. Je monitort en reviewt de zaken waarvoor de directie Vermogensbeheer verantwoordelijk is, inclusief eventuele uitbestedingen. Je bereidt de directie besluitvorming voor, zorgt voor vastlegging en opvolging.

Dit is een uitdagende functie voor een spin in het web binnen een afdeling in opbouw. Je komt vanuit een helikopter-view in aanraking met alle disciplines van vermogensbeheer om de dienstverlening richting participanten in de PGGM beleggingsfondsen goed te laten verlopen. Je bent binnen PGGM linking pin naar de uitvoering: Back Office en Front Office maar ook naar afdelingen van Institutional Business, zoals Institutional Relations en Fiduciair Advies. Extern ben je linking pin naar de participanten in de fondsen en instellingen zoals de (AIFMD) Depositaries.

Bij je taken horen:
 • Opzetten, wijzigen, samenvoegen of opheffen van PGGM beleggingsfondsen, en verantwoordelijk voor de aan- en afmeldingen bij de toezichthouders;
 • Onderhoud van de PGGM fondsenstructuur, inclusief up to date houden van prospectussen en fondsvoorwaarden;
 • Zorgdragen dat de (specifieke) fondsvoorwaarden worden nageleefd, waarbij tevens wordt voldaan aan wet- en regelgeving;
 • Monitoren en reviewen van AIFMD verantwoordelijkheden op dagelijkse gang van zaken, waaronder verantwoordingsrapportages (KPI's), fondsrapportages en jaarverslagen.

Jouw afdeling
Je werkt voor de afdeling Product & Fund Management (P&FM) binnen de business unit Investment Management (Vermogensbeheer). P&FM is verantwoordelijk voor opzet, onderhoud en beheer van de producten en diensten van Vermogensbeheer, en is daarbij het centrale aanspreekpunt. De aandachtsgebieden van P&FM zijn de PGGM beleggingsfondsen, segregated mandaten en overlay diensten en daarnaast de fund management activiteiten. P&FM zorgt daarbij dat de aansluiting met de business unit Institutional Business (IB) geborgd is.

P&FM is een afdeling in opbouw en is ontstaan vanuit de gedachte om de verantwoordelijkheid voor het primaire proces ('run') en de verantwoordelijkheid voor de veranderingen ('change') voor de vermogensbeheer organisatie te scheiden. P&FM is daarbij onderdeel van 'change' waar de veranderactiviteiten op vermogensbeheer niveau zijn ondergebracht.

De P&FM functie valt onder de Chief Operating Officer (COO) van de business unit Investment Management (Vermogensbeheer). De COO valt hiërarchisch onder de Chief Investment Manager (CIM).

Jouw profiel
De kandidaat die wij zoeken herkent zich in:
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in asset management;
 • Relevante kennis en ervaring met beleggingsfondsen;
 • Fiscale en juridische kennis is een pre;
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een teamspeler en kan met jouw energie collega's enthousiasmeren;
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden.

Wij bieden
Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Nieuwe Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

Over PGGM
Als coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie verlenen we aan diverse pensioenfondsen, de aangesloten werkgevers en hun werknemers diensten op het gebied van pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer en bestuurlijke advisering. Momenteel beheren we ongeveer €178 miljard pensioenvermogen voor diverse pensioenfondsen. Daarnaast ontwikkelen we voor werkgevers en onze meer dan 675.000 leden uit de sector zorg en welzijn aanvullende diensten op het gebied van pensioen, zorg, wonen en werk. Door deze domeinen aan elkaar te verbinden, helpen wij hun bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Meer weten
Heb je vragen? Neem dan contact op met Rob Bello, Recruiter op 030 277 2103.

Solliciteren
Laat je sollicitatie met curriculum vitae achter via onze website.

Een screening maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: vacature Manager Fondsenbeheer Zeist, Asset Management, Finance, Investment, Fiscalist, Legal, Financieel, Vermogensbeheer, Utrecht


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten