donderdag 2 april 2015

Junior Portfoliomanager Vastrentende Waarden bij VIVAT VerzekeringenActiam heeft voor haar kantoor in Utrecht een vacature voor een

Junior Portfoliomanager Vastrentende WaardenBeschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je gedreven en besluitvaardig? Ben je op zoek naar een uitdagende functie binnen een dynamische omgeving? Dan is de vacature Junior Portfoliomanager Vastrentende Waarden iets voor jou!

Als Junior Portfoliomanager Vastrentende Waarden ben je samen met het team verantwoordelijk voor het beheren van de vastrentende portefeuilles. Binnen het team zoeken wij een gedreven Junior Portfoliomanager die mede verantwoordelijk is voor de invulling en de optimalisatie van het vastrentende beleggingsproces. Een belangrijke verantwoordelijkheid zal bestaan uit het deelnemen in het creditproces onder andere op basis van kwantitatieve input.

Als Junior Portfoliomanager:
 • Vorm je je een beleggingsvisie en weet je deze te presenteren en te beargumenteren, binnen en buiten het team
 • Spar je met collega’s, sales, analisten en traders over beleggingsvoorstellen, visies en bedrijven
 • Begrijp je hoe visie vertaald wordt naar portefeuilleconstructie
 • Neem je verantwoordelijkheid voor eigen handelen
 • Draag je bij aan verbeteren van het rendement van de portefeuilles binnen een gesteld risicokader
 • Participeer je in projecten die bijdragen aan de organisatie doelstellingen
 • Doe je ondersteunende taken voor het team
 • Analyseert bedrijven en sectoren waarin belegd wordt
 • Vorm je je een mening over bedrijven en sectoren op basis van fundamentals en relatieve waardering

Wij vragen:
 • Affiniteit met beleggen in vastrentende waarden
 • Affiniteit met duurzaam beleggen
 • Universitair afgeronde (bij voorkeur kwantitatief gerichte) studie
 • Afgeronde of reeds gestarte CFA of VBA opleiding of bereid deze aan te vangen
 • Goede vaardigheden in ondersteunende tools zoals Excel en Visual Basic
 • DSI registratie of bereid deze te behalen

Competenties:
Je communiceert met impact en overtuigingskracht, daarnaast beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels. Je bent sterk in oordeelsvorming en je bent besluitvaardig. Verder ben je gedreven, nauwkeurig, gedisciplineerd en ben je performance- en resultaatgericht. Je bent in staat innoverend en proactief te handelen.
Je prikkelt, daagt uit en wil uitgedaagd worden.

Bijzonderheden
ACTIAM valt onder de CAO van SNS REAAL, maar kent haar eigen beloningsstructuur ten aanzien van zowel vaste als variabele beloning, gebaseerd op Hay Asset Management.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

ACTIAM
ACTIAM is dé verantwoorde belegger met een beheerd vermogen van 51,4 miljard euro (per ultimo 2014). Met ruim 130 medewerkers beheren we het vermogen voor de verzekeraars REAAL en Zwitserleven, ASN Bank, ASN Beleggingsfondsen, SNS Beleggingsfondsen, RZL Beleggingsfondsen, SNS Responsible Index Funds Equity, de duurzame fondsen van Impact Investing en de Zwitserleven Beleggingsfondsen. Ook het vermogensbeheer voor externe klanten en de deelnemers in ACTIAM fondsen wordt al jaren professioneel door ons uitgevoerd.

Verantwoord vermogensbeheer is ons specialisme: voor alle beleggingscategorieën richten wij het beheer in op een verantwoorde manier. Het zit in ons DNA. Wij zijn ervan overtuigd dat financieel rendement en maatschappelijk rendement heel goed samen kunnen gaan. Verantwoord investeren hoeft zeker niet ten koste te gaan van het financiële rendement. We hebben verantwoord ondernemen doorgevoerd tot diep in onze processen. We zijn een van de eerste vermogensbeheerders die deze visie omarmden. ACTIAM is hiermee toonaangevend. Een voorsprong waarin we blijven investeren.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marguerite Barsingerhorn, Senior Recruiter op 06-22044541. Vragen over de functie kun je stellen aan Johan Idema, Co-Head of fixed income, 06-53802995.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten