dinsdag 7 april 2015

Leerling / Monteur Opleiding Mechatronica bij NedTrainDe TechniekFabriek
Houd jij van sleutelen aan treinen en wil je direct aan de slag in de praktijk? Dan is de NedTrain TechniekFabriek op zoek naar jou!

In de TechniekFabriek leiden we je op tot Monteur Mechatronica niveau 2. Het is dé manier om het vak te leren terwijl je werkt, want in de opleiding combineren we praktijk en theorie. Dit betekent dat je alles wat je in de theorie leert, direct in de NS en NedTrain-praktijk kunt toepassen. NedTrain is onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en verzorgt de service en het onderhoud van treinen in heel Nederland.

De opleiding “Leren werken, werkend leren” van de TechniekFabriek start in september 2015 en duurt 2 jaar. Jaar 1 is een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) leerjaar in de TechniekFabriek met 4×2 weken stage op een NedTrain locatie. In dit eerste jaar krijg je een stagevergoeding (alleen tijdens de dagen dat je stage loopt). Jaar 2 is een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) leerjaar, waarbij je werkt op een NedTrain locatie en 4×2 weken terug komt naar de TechniekFabriek. In dit tweede jaar ontvang je een salaris. Naast verschillende vakken, zoals onder andere materieelmodules, polytechniek, maar ook veiligheid en kwaliteit, krijg je professionele begeleiding van docenten van het ROC Twente en praktijkinstructeurs van NedTrain. Hierdoor kun je, als geslaagde leerling monteur, na je opleiding direct aan de slag bij NedTrain. De locaties van de TechniekFabriek zijn in Zwolle en Amsterdam en als je bij NedTrain gaat werken kan dat bij een van onze locaties door heel Nederland zijn.

Let op: je solliciteert dus op de locatie Zwolle óf Amsterdam. In leerjaar 1 zul je vooral in Amsterdam of Zwolle leren werken, in leerjaar 2 proberen wij je zo dicht mogelijk bij je woonplaats te plaatsen op één van onze NedTrain Service- of Onderhoud- locaties.

Meer informatie over de TechniekFabriek vind je op: www.nedtrain.nl/techniekfabriek.

Leerling / Monteur Opleiding Mechatronica (niveau 2) – TechniekFabriek (opleiding start september ’15)Welke vooropleiding is vereist?
Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je vóór september 2015 in het bezit zijn van een afgeronde VMBO-opleiding kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg; of een overgangsbewijs van HAVO of VWO van 3 naar 4. Ook ben je welkom als je inmiddels al een MBO-diploma (minimaal niveau 2) hebt behaald. Belangrijk is dat je vooropleiding in de richting van Elektrotechniek, Voertuigentechniek, of Metalektro ligt. Uiteraard heb je aantoonbare affiniteit met techniek.

Is deze opleiding iets voor jou?
Je hebt belangstelling voor techniek, werkt graag met je handen en kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast kun je goed samenwerken, ben je dienstverlenend ingesteld en voel je je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Dan is de TechniekFabriek op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar leerlingen die tussen de 16 en 25 jaar zijn. Deze bepaling is opgenomen in het kader van het terugdringen van jeugdwerkloosheid.

Belangrijk!
Via de button “solliciteren”, kun je je inschrijven voor het opleidingsjaar 2015 / 2016.

Naast de verplichte velden van het inschrijfformulier willen wij je vragen om de volgende gegevens (via een bijlage) mee te zenden: *
1) Je Curriculum Vitae met daarop een foto van jezelf (Een CV is een samenvatting van je behaalde diploma’s, opleidingen, bijbanen, eventuele werkervaring en hobby’s). 2) Een motivatiebrief (waarin je kort toelicht waarom je graag deze opleiding wilt volgen).
* Onvolledige inschrijvingen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen!!

De procedure is als volgt:
1) Sollicitatie dag (op woensdag 27 mei 2015) op het hoofdkantoor van NedTrain / NS in Utrecht.
Aan de hand van jouw inschrijving kijken we of je hiervoor in aanmerking komt. We berichten je hier zo spoedig als mogelijk over.
2) Selectie gesprek op NedTrain locatie Zwolle (op maandag 1 juni) of Amsterdam (op dinsdag 2 juni).
Mocht je door de eerste ronde komen, dan vindt het 2e gesprek plaats op locatie in Amsterdam of in Zwolle. Hier zul je ook een test doen en een rondleiding krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.nedtrain.nl/techniekfabriek.

Bij vragen kun je het beste een mail sturen aan Techniekfabriek@werkenbijns.nl of eventueel telefonisch contact opnemen met Hedwig van Gastel, Manager Recruitment, op telefoonnummer 06 – 222 148 74.

LET OP: je kunt je inschrijven voor Amsterdam OF Zwolle.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Leerling Monteur, Mechatronica, Elektrotechniek, Voertuigentechniek, Metalektro, Techniek vacatures, Starter Techniek, Leerling Techniek

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten