woensdag 8 april 2015

Medewerker Bijzonder beheer bij SNS Bank N.V.SNS Bank N.V. heeft voor haar afdeling Service Center Bijzonder Beheer in Utrecht een vacature voor een


Medewerker Bijzonder beheer


(schaal 8)


De functie
Als Medewerker Bijzonder Beheer binnen de afdeling Beheer en Verkoop behandel je zelfstandig bijzonder beheer dossiers en besluit je zelfstandig over de behandelstrategie.

Je hebt proactief contact met deurwaarders, incassobureaus, makelaars en notarissen en je bezoekt eventueel klanten en veilingen. Je neemt alle verkoophandelingen van de eigenaar van het woonhuis/onderpand over en handelt daarmee namens de klant (o.b.v. een onherroepelijke volmacht) en bent mede verantwoordelijk voor de onderhandelingen met klanten betreffende de restschuld na verkoop van het onderpand. Je beslist zelfstandig over het inzetten van het volledige pallet aan herstructureringsmogelijkheden. Daarbij adviseer je de Medewerkers Bijzonder Beheer die een deel van de instrumenten zelfstandig in mogen zetten. Je bent verantwoordelijk voor tijdige melding van mogelijke reputatierisico’s en media aandacht.
Je beoordeelt en coördineert de meer ingewikkelde vragen, dossiers en klachten en coacht en begeleidt (vakinhoudelijk) nieuwe en/of minder ervaren medewerkers. Je neemt deel aan verschillende projecten en bent ‘sparring partner’ voor het management van Bijzonder Beheer voor vakinhoudelijke issues. Je beheerst alle beheers- en verwerkingsprocessen binnen het domein en signaleert afwijkingen, rapporteert hierover en doet verbetersuggesties en voert deze door.

Wij vragen
  • HBO werk- en denkniveau (aan te tonen via afgeronde HBO diploma en/of assessment).
  • In het bezit van WFT Basis (harde eis).
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het beheren van bijzonder beheer dossiers op particuliere hypotheken en dan met name op de uitwinningstrajecten.
  • Aantoonbare juridische kennis op het gebied van onderhandse verkoop, executietrajecten, beleid, wetgeving, fiscale regelgeving en wet- en regelgeving aangaande verhaalsmogelijkheden.
  • Relevante kennis aangaande zakelijke samenwerkingsvormen (eenmanszaak, maatschap, VOF, BV constructies).

Competenties
Je bent resultaat- en klantgerichtheid. Je bent een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken. Je bent analytisch sterk, bent besluitvaardig, neemt initiatief en hebt een goed beoordelingsvermogen. Je bent communicatief vaardig en hebt een flinke dosis impact- en overtuigingskracht.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie zonder jasje-dasjecultuur. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V. gaat met de merken SNS, ASN Bank, Regiobank, BLG Wonen en Zwitserleven Sparen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Bijzonder Beheer
Op de afdeling Bijzonder Beheer worden betalingsachterstanden van particuliere relaties behandeld. Daarbij staat de behartiging van de belangen van de klant voorop. De medewerkers van de afdeling onderzoeken in samenwerking met de betrokken relatie wat de beste oplossing voor relatie en bank is. Daartoe worden de continuïteitskansen, de kredietbehoefte en de financieringsmogelijkheden beoordeeld en wordt - zo mogelijk - een traject uitgezet om de problemen op te lossen. Het kan ook zijn dat relaties in surséance van betaling en faillissement terechtkomen. De taak van de afdeling is dan om zekerheden van de bank zo goed mogelijk te gelde te maken respectievelijk de strop voor de bank zo klein mogelijk te laten zijn.

De afdeling Beheer & Verkoop is gericht op het, in goede samenwerking met de klant, verkopen van het onderpand omdat het vanuit financieel oogpunt noodzakelijk is geworden. Tevens is het mogelijk dat er geen overeenstemming bestaat tussen de klant en de bank en het noodzakelijk is om het onderpand te verkopen zonder dat de klant medewerking verleent. Altijd is het uitgangspunt om voor zowel de klant als de bank een optimale verkoopopbrengst te realiseren.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken.
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Caroline van Oppen, Senior Recruiter a.i., 06-12359703. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martine van de Pas, Afdelingshoofd Beheer & Verkoop, 06-53924050.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten