woensdag 15 april 2015

Senior Risk Manager Capital, Liquidity & Market Risk bij SNS Bank N.V.SENIOR RISK MANAGER CAPITAL, LIQUIDITY & MARKET RISK BEN JIJ DIE PIONIER DIE IN IEDERE VERANDERING EEN UITDAGING ZIET? IEMAND DIE Z’N MANNETJE STAAT EN NIET BANG IS VOOR EEN GOEDE STEVIGE DISCUSSIE? IEMAND MET LEF EN EEN GEZONDE DOSIS HUMOR? DAN WILLEN WIJ JOU GRAAG ALS COLLEGA!


SENIOR RISK MANAGER CAPITAL, LIQUIDITY & MARKET RISKOver de functie
Als SNS Bank N.V. maken we interessante tijden mee. Na de ontvlechting van bank-verzekeraar SNS REAAL per 1 juli opereren wij als zelfstandig bankbedrijf. Een goed moment om de ambities nog eens op te schroeven en met de nieuwe Risk organisatie volop mee te bouwen en onze bank te beschermen.

Het Capital, Liquidity & Market Risk team (CL&M) is onderdeel van de afdeling Financial Risk & Modelling. Deze afdeling bestaat uit nog 3 teams, namelijk Credit Risk Retail, Credit Risk Zakelijk en Modelling.

CL&M vervult de 2e lijns risk managementrol in het ‘three lines of defence’ model. Wij zijn een enthousiast en gedreven team met 6 hoog opgeleide professionals. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste Senior Risk Manager.

Binnen ons team draag jij de volgende verantwoordelijkheden:
 • Je bent de expert en vraagbaak op het gebied van Capital, Liquidity en Market Risk, voor zowel de business als het (senior) management.
 • Je doet voorstellen voor verbeteringen op het gebied van deze risicogebieden en presenteert deze aan senior management in MT Risk, ALCO en/of Pricing Committee.
 • Je hebt een positief prikkelende en adviserende rol in zowel externe (ICAAP, ILAAP en Stresstest) als interne projecten (Operationeel Plan, Kapitalisatie & Fundingplan).
 • Je voert themaonderzoeken uit op verzoek van (senior) management, op eigen initiatief, of op verzoek van de toezichthouders.
 • Je vertegenwoordigt de tweede lijn bij de ontwikkeling van nieuwe modellen of aanpassingen van bestaande methodieken.
 • Je stelt beleid, kaders en limieten op en ziet erop toe dat hierbinnen wordt geopereerd door de 1e lijn.
 • Je coacht je collega’s, deelt je ervaring met hen en treedt op als sparringpartner.
 • Je weet anderen binnen en buiten je eigen team en afdeling te boeien en te verbinden.

Wij vragen
 • Omdat deze functie een sparring partner en adviseursrol betreft zijn wij op zoek naar iemand met ruime ervaring in dit vakgebied. Ervaring als consultant is een pre.
 • Universitair werk en denk niveau, bij voorkeur een kwantitatieve, (bedrijfs)economische, of bedrijfskundige achtergrond.
 • Kennis van en ervaring met bankbalansmanagement (ALM, Kapitaal- en Liquiditeitmanagement en Pricing).
 • Kennis van en ervaring met treasury risk management.
 • Kennis van relevante regelgeving Basel II/III en CRD IV/CRR.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een flinke dosis overtuigingskracht.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Kijk hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

SNS Bank N.V.
SNS Bank N.V. gaat met de merken SNS, ASN Bank, Regiobank, BLG Wonen en Zwitserleven Sparen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken.
Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vivian Sin, Recruiter, 06-83648138

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten