dinsdag 3 maart 2015

Senior Actuaris bij VIVAT VerzekeringenBen jij een overtuigende, doortastende senior actuaris die sterk is in actuariële productontwikkeling op gebied van schadeverzekeringen en verder bouwt aan de marktpositie van het schadebedrijf?


REAAL heeft voor haar vestiging in Zoetermeer een vacature voor een

Senior ActuarisDe functie
Als senior actuaris neem je, samen met Product Management, een belangrijke rol in op het gebied van (actuariële) productontwikkeling voor schadeverzekeringen. Je draagt zorg voor een rendabele verzekeringsportefeuille en adviseert periodiek het management hierover. Je bent werkzaam binnen Analyse & Management Informatie, een afdeling die een belangrijke positie inneemt binnen de unit Ontwikkeling. De afdeling stuurt kort cyclisch op productrendement en portefeuilleresultaten voor zowel schade - als inkomensverzekeringen, en bedient de diverse labels binnen de SNS Reaal groep. We gaan voor eenvoud in cijfers.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Je draagt zorg voor de ontwikkeling van de rendabele, concurrerende tarieven.
 • Je analyseert periodiek de winstgevendheid van bestaande producten, en geeft hierbij inzicht in toekomstige rendementsontwikkelingen.
 • Je bent vraagbaak op actuarieel gebied binnen en buiten het team.
 • Je draagt zorg voor de begeleiding van junior medewerkers binnen het team.
 • Je volgt de marktontwikkelingen ten aanzien van schadeverzekeringen.
 • Je geeft (gevraagd en ongevraagd) advies aan het management over ontwikkelingen die gevolgen (kunnen) hebben voor het gekozen beleid.
 • Je onderkent en acteert op de gevolgen van actuariële ontwikkelingen voor aangrenzende vakgebieden.
 • Je laat in handelen en gedrag aantoonbare impact zien op procesverbeteringen binnen het team en aanverwante vakgebieden.
 • Je adviseert het hoger management en bent gesprekspartner van Product Management, Acceptatie, Schaderegeling, Actuariaat en Finance & Control op gebied van (actuariële) productontwikkeling en verslaglegging.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand, kortingen op diverse financiële producten en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Wij vragen
 • Een afgeronde actuariële opleiding (actuaris AG)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het actuariële vakgebied
 • Aantoonbare specialisatie op het vakgebied schadeverzekeringen
 • Kennis van SAS is een vereiste
 • Bereidheid tot het voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van Reaal Schade
 • Minimaal 3 jaar ervaring op gebied van actuariële productontwikkeling

Competenties
Je bent een zelfstandige, communicatief vaardige en proactieve specialist die goed is in plannen en organiseren. Daarnaast kun je met overtuigingskracht complexe materie in eenvoudige bewoordingen uitleggen aan een klant.

REAAL Ontwikkeling Schade
Het Schadebedrijf van REAAL wil, in lijn met de strategie van SNS REAAL, een stevige positie in de schademarkt verwerven. De unit Ontwikkeling functioneert als de motor van REAAL achter (product)innovatie, productrationalisatie en nieuwe serviceconcepten. De unit Ontwikkeling is de ketenregisseur van LoB Schade als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en verwerkingsprocessen die aansluiten bij de behoefte van het distributiekanaal en de eindklant.

De unit Ontwikkeling werkt voor alle labels van SNS REAAL voor wat betreft schade- en inkomensproducten.

REAAL
Het vergroten van financiële veerkracht, dát is de ambitie van Reaal. Dit doen wij door onze (potentiële) klanten te helpen om weloverwogen keuzes te maken in hun financiële situatie. Keuzes die hen nu verder brengen, maar ook straks. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Én, als zij ons nodig hebben, zijn we er natuurlijk voor hen. We helpen onze klanten op een eigentijdse en optimistische manier. Door te blijven inspelen op de veranderende klantwensen en te denken in kansen en mogelijkheden. Wij maken daarbij complexe financiële situaties behapbaar en inzichtelijk.
Daarbij bepaalt de klant zijn eigen route, of hij nu zelf zijn zaken met REAAL regelt, of via een onafhankelijke adviseur. Of een combinatie daarvan. Zo helpen wij onze klanten financieel veerkrachtig te worden.
Reaal, Leef je leven. Reaal is onderdeel van VIVAT Verzekeringen.

VIVAT Verzekeringen
VIVAT Verzekeringen is een Nederlandse verzekeraar die bestaat uit een groot aantal bekende verzekeringsmerken: Zwitserleven, Zelf, Routemobiel, Reaal, Proteq Dier & Zorg en de verantwoorde vermogensbeheerder ACTIAM. Stuk voor stuk merken met een unieke propositie, geschiedenis en uitstraling. Deze ‘meer-merken-strategie’ is een bewuste keuze. Wij geloven dat de samenleving pluriform is en dat merken dicht bij mensen moeten staan om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Als no-nonsense verzekeraar zien we het als onze belangrijkste opdracht om de financiële zelfredzaamheid van mensen te vergroten. Eenvoud en duurzaam zijn daarbij het fundament. Daarvoor werken wij dagelijks met passie voor het vak en gevoel voor de klant.

We zien dat ‘waar voor je geld’ meer dan ooit van ons verlangd wordt en dat in een verzekeringsmarkt die ook nog eens snel en sterk verandert. Wij richten ons op herstel van vertrouwen en de continuïteit van de klantrelatie via de merken en bereiden ons tegelijkertijd voor op het samengaan met een andere sterke marktpartij. Ontwikkelingen die het werken bij VIVAT Verzekeringen complex, maar ook enorm interessant en dynamisch maken. Uitzonderlijker dan dit zal het niet snel worden. Ga de uitdaging aan en draag bij aan een belangrijke nieuwe fase voor VIVAT Verzekeringen.

De verzekeringsactiviteiten van SNS REAAL zijn gebundeld in VIVAT Verzekeringen. SNS REAAL heeft in februari 2015 een overeenkomst getekend met Anbang Group Holdings Co., Ltd. een vooraanstaande Chinese verzekeringsmaatschappij, voor de verkoop van VIVAT Verzekeringen. Deze verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door toezichthouders. Naar verwachting zal de verkoop van VIVAT in het derde kwartaal van 2015 zijn afgerond.

Solliciteren?
Reageer op deze vacature door op de "sollicitatiebutton" te klikken. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Marloes Mekelenkamp, recruiter op 020-3478099.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten