woensdag 6 mei 2015

Testspecialist / Testcoördinator bij NSNS is op zoek naar een


Testspecialist / TestcoördinatorWat ga je doen?
Binnen NS wordt momenteel gewerkt aan een van de grootste IT-projecten van Nederland, namelijk het OV-chipkaart en poortjes (OVCP) project. Daarnaast zijn we continu bezig om onze serviceverlening richting de reiziger te verbeteren, want de reiziger staat bij ons 1, 2 en 3. Denk hierbij aan onze vooruitstrevende NS website, de mobiele reisplanner en de OV-chipkaart bij NS die vele oplossingen biedt voor vervoer van deur tot deur. IT speelt daarin een belangrijke rol waarbij systemen en platformen constant geëvalueerd, verbeterd en uitgebreid worden. Om kwaliteit te kunnen waarborgen is het belangrijk dat software op een professionele en gestructureerde manier getest wordt. Vind jij het leuk en uitdagend om uitgekiende software te testen waar dagelijks meer dan 1 miljoen reizigers gebruik van maken en afhankelijk van zijn? Ben jij iemand die ervoor zorgt dat alle systemen goed werken en de reiziger positieve reacties geeft op het reizen met de trein? Laat zien bij NS dat je een testspecialist in hart en nieren bent.

Als testspecialist / test lead ben je binnen een multidisciplinaire Scrumteam verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van testactiviteiten die aantonen dat de gebruikers van software op een effectieve en efficiënte manier kunnen werken. Zeer belangrijk en uitdagend want zo sta je met één been in de schoenen van de reiziger en met het andere in het hart van de IT afdeling.
Samen met je team ondersteun je de business bij het opstellen en valideren van de requirements. Je voert zelf testen uit en koppelt de voortgang proactief terug aan onze klanten. Je bent een belangrijke spil in een team met informatieanalisten, software ontwikkelaars, beheerders en de business. Daarnaast word je ook continu uitgedaagd om zelf verbetertrajecten te initiëren die de kwaliteit van onze systemen en processen een positieve impuls geven. Een uitdagende rol.

Naast bovengenoemde uitvoerende werkzaamheden ben je in sommige opdrachten – als meewerkend voorman – verantwoordelijk voor de coördinatie van het testtraject. Hierbij adviseer je klanten over de te volgen teststrategie op basis van een productrisicoanalyse, begeleid je het Scrumteam t.a.v. testaanpak en uitvoering en ben je verantwoordelijk voor de planning en rapportage.
Het IT-landschap waarbinnen je functioneert is o.a. opgebouwd uit Internet, SAP CRM, SAP PI, SAP ECC, SAP DP (Streamserve) en SAP BCM. De complexiteit van deze omgeving en de diversiteit van de verschillende bedrijfsonderdelen is een grote uitdaging. Er wordt een behoorlijke dosis inlevingsvermogen en inzicht in belangen en verhoudingen van je verwacht.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te zijn in deze functie heb je een HBO/WO opleiding afgerond, ben je TMap NEXT Test Engineer en/of ISTQB Foundation gecertificeerd en heb je minimaal drie jaar ervaring als tester, bij voorkeur in een coördinerende rol. Hierbij ben je in staat de taal van zowel de business als ontwikkelaars te spreken. Je hebt aantoonbare testervaring in een complex landschap en je bent in staat om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de verdere integratie van testautomatisering in het ontwikkelproces.

Daarnaast zijn de volgende competenties en ervaringen van belang:
  • Je bent een sterke persoonlijkheid
  • Je bent analytisch sterk en accuraat
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (in schrift en verbaal)
  • Je bent gedreven, proactief en resultaatgericht
  • Ervaring met productrisicoanalyse en risico gebaseerd testen is een pre
  • Ervaring met SAP-CRM is een pre
  • Ervaring met Scrum en Smart Use Cases is een pre

Hier ga je werken
Even je OV-chipkaart opladen, onderweg een ontbijtje halen bij de Kiosk of je meeting voorbereiden met WiFi in de trein. ICT speelt de hoofdrol in al onze processen. Dat is niet overdreven, want dagelijks vertrouwen ruim 1,1 miljoen mensen op onze technologie. ICT zorgt ervoor dat de treinen blijven rijden, maar ook dat alle reizigers de juiste informatie krijgen over hun aansluiting, overstap of volgende station.

Als testspecialist / -coördinator werk je bij Business Systemen, dé ICT partner voor de business. Deze afdeling beheert de systemen voor de verkoop-en serviceprocessen van NS Reizigers.
Bij NS Reizigers wordt de basis gevormd door ‘Alles wat met het rijden van treinen en serviceverlening naar de klant te maken heeft’. De klant wil kwaliteit en daarom werken wij de komende jaren aan alle verbeteringen die voor ‘de reis van de klant’ nodig zijn. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan 1,1 miljoen klanten per dag gebruik van onze diensten en reizen met de trein. De reiziger staat hierbij bij ons op 1, 2 en 3.

Vind je dit interessant?
NS betekent ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid. NS biedt een uitdagende werkomgeving en de gelegenheid om te investeren in je eigen ontwikkeling. Het salaris voor deze functie is maximaal €4.600 bruto per maand op basis van 36 uur. De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Hiernaast hebben wij een hoogwaardig secundair arbeidsvoorwaardenpakket met onder meer een prima pensioenvoorziening, gunstige bruto-netto berekening en uiteraard een vervoersbewijs.

Wil je meer informatie over deze functie, neem gerust contact op met Jan Paul Krikken (Recruiter) via 030-2353646.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Trefwoorden: Test, ICT, Tester, Testen, Test Coördinator, SCRUM, SAP-CRM, Smart Use Cases, SAP PI, SAP ECC, SAP DP, Streamserve, TMap NEXT, ISTQB Foundation

0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten